Olimpijakos da prekine prokletstvo Evrolige ili Partizan kao Efes?

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 14:25

Olimpijakos da prekine prokletstvo Evrolige ili Partizan kao Efes?

Na zvaničnim nalozima Evrolige na društvenim mrežama je objavljen zanimljiv podatak.

Isti se odnosi na pozicije koje su potonji šampioni zauzeli nakon regularnog dela sezone, odnosno kako su oni koji su na vrhu završili prvu fazu prošli u Top 8 fazi.

Uzorak je obuhvatio poslednjih pet sezona i doneo loše vesti za aktuelne šampione regularnog dela sezone, ekipu Olimpijakosa.

U prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pet sezona, niti jedna ekipa koja je bila prva pred Top 8 nije osvojila Evroligu. Krenimo od 2016/17 kada je Real završio na trećem mestu, potom je CSKA bio četvrti, a na istoj poziciji kao ruski tim je svoje učešće završio Fenerbahče.

U poslednje dve sezone je Barselona završavala na prvom mestu i najbliže i prišla tome da prekine "prokletstvo". Pre dve godine su završili kao drugi, a potom kao treći.

Kada je reč o ekipama koje su osvajale takmičenje, zanimljivo je da je samo CSKA bio drugi pred plej-of, dok su sve ostale ekipe bile slabije pozicionirane.

Fenerbahče i Real su bili peti, potom je usledio šampionski pohod ruskog tima, dok je Anadolu Efes dve uzastopne titule osvajao sa treće, odnosno šeste pozicije. Sa tog, potonjeg, mesta u duele sa Realom kreće i ekipa Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.