Izvor: MozzartSport.com, 13.Apr.2021, 19:23

Od Uniksa zavisi da li Rusi mogu do tri predstavnika u Evroligi sledeće sezone

U ovom trenutku siguran samo CSKA

Rusi naredne sezone mogu da imaju tri predstavnika u Evroligi samo ukoliko Uniks dobije sutrašnju majstoricu Evrokupa protiv Virtusa i plasira se u finale.

U ovom trenutku garantovano mesto ima CSKA, kao vlasnik višegodišnje licence, dok bi Zenit, kao i prošle godine trebalo da dobije specijalnu pozivnicu. Treći predstavnik bi isključivo zavisio od plasmana u Evrokupu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Uniks je ove sezone igrao protiv Partizana u grupi A i kao drugoplasirani stigao do TOP 16 faze, posle čega je bio dominantan u okršajima sa Gran Kanarijom, Andorom i Mornarom. U četvrtfinalu je u tri meča eliminisao Lokomotivu Kubanj, dok je u polufinalu poražen u prvom meču od Virtusa (76:80), ali je drugi rešio u svoju korist (85:81), pa će odluka pasti u trećoj utakmici.

(1,35) VIRTUS (16,0) UNIKS (3,50)

Rusi ove sezone imaju tri predstavnika u Evroligi, klub iz Sankt Peterburga je dobio specijalnu pozivnicu, dok je Himki dobio mesto preko VTB lige. U ovom trenutku Zenit je lider tog takmičenja, ispred Uniksa i CSKA, a obezbedio je i mesto u završnici elitnog takmičenja, čime je kompletirao odlične rezultate u prethodnih nekoliko sezona.

Evroliga je zvanično saopštila da će sve biti zvanično poznato tek po završetku sezone, kada bude održan sastanak direktora i akcionara takmičenja.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.