Obradovićev Monako razbio nezainteresovanu Barselonu

Izvor: B92, 21.Maj.2023, 17:37

Obradovićev Monako razbio nezainteresovanu Barselonu

Košarkaši Monaka pobedili su Barselonu rezultatom 78:66 u meču za treće mesto u Evroligi.

Monako je posle preokreta poražen od Olimpijakosa u polufinalu, da bi u meču za treće mesto bili bolji od Barselone.

Momci iz Blaugrane su izgubili od Real Madrida u petak, a u nedelju od Monaka i ostali četvrtoplasirani još jednom.

Šarunas Jasikevičijus je na startu utakmice izveo Tomaša Satoranskog, Nikola Laprovitolu, Aleksa Abrinesa, Nikolu Mirotića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Sertača Šanlija.

Saša Obradović je odlučio da krene sa Majkom Džejmsom, Džordanom Lojdom, Džonom Braunom, Alfom Dijaloom i Donatasom Motiejunasom.

Spor početak meča smo videli u Kaunasu i ovoga puta, kao i u prethonda dva polufinala. U prvom minutu smo videli po dve izgubljene lopte na obe strane, a u hali je u ovom momentu bilo oko 3.000 gledalaca.

Barseloni se baš nije igralo, Monako je bez većih problema uspeo da se odlepi na dvocifrenu razliku, trojke su pogađali Okobo i Lojd, Dijalo je takođe bio dobar, a Abrines kao i u polufinalu jedini raspoloženi u Barseloni.

Prednost je rasla, a prvu trojku ubacuje Nikola Mirotić da smanji zaostatak Barse na 40:26 pred kraj poluvremena dok Jasikevičijus nije imao tajm-aute na raspolaganju.

Na poluvremenu je Monako vodio 44:28, a Veseli je izjavu dao vidno neraspoložen "Možda bi bilo bolje ad šutnemo više trojki, ne znam šta da kažem, trebalo bi da igramo malo više timski, ne znam zaista".

Serijom 8:2 je Barselona počela drugo poluvreme i trojkom Nikole Mirotića smanjila zaostatak na 48:38, jasno se videlo da je treća četvrtina dosta ozbiljnije shvaćena, a znamo kako je Monako prošao u prošlom meču u trećoj deonici.

Barsa jeste pokazala tračak nade, ali se to nije dugo zadržalo i izabranici Saše Obradovića završavaju treću četvrtinu sa prednošću od 15 poena, odnosno 60:45.

Majk Džejms nije mnogo igrao, a Monako je nastavio da gazi i pred odlazak na poslednji TV tajm-aut imao 74:55 pa je bilo jasno da samo čekamo da vidimo kojim će rezultatom pobediti Monako.

Na kraju, rezultat je glasio 78:66 za Monako koja je zasluženo pobedila nezainteresovanu Barsu i treća je u Evroligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BARSELONA TOTALNO NEZAINTERESOVANA: Monako i Obradović treći u Evropi

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2023

Kneževi kontrolisaloi meč od poečtka do kraja...Košarkaši Monaka predvođeni sa klupe Sašom Obradovićem osvojili su treće mesto na fajnal-foru u Kaunasu pošto su savladali bledu Barselonu sa 78:66 (24:13, 20:15, 16:17, 18:21)...Barselona je delovala totalno nezainteresovano na ovom meču što...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.