Obradović i Kalinić: Detalji odlučili; Dončić: Najbolji način za oproštaj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2018, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović i Kalinić: Detalji odlučili; Dončić: Najbolji način za oproštaj

Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović istakao je da su nijanse odlučile finale Evrolige u Beogradu i pobedu Real Madrida.

"Real je zasluženo došao do titule, čestitam im. Bili su najbolji kada je bilo najpotrebnije. Mi smo se borili, ali smo na kraju poraženi", rekao je Obradović novinarima posle meča.

Srpski stručnjak, sa devet trofeja Evrolige najuspešniji svih vremena, kaže da mu je sledeći zadatak da motiviše ekipu u borbi za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odbranu trofeja u Turskoj.

"Detalji su odlučili finale, nismo odbrambeno bili na nivou. Promašivali smo i zicer, otvorene šuteve...", naveo je on.

Košarkaš Fenerbahčea Nikola Kalinić razlog poraza vidi u promašenim otvorenim šutevima i zakucavanjima.

"Nemamo čemu da se nadamo kada promašujemo toliko. Sami smo krivi, loše smo odigrali", rekao je Kalinić.

Krilni košarkaš dodao je da je bilo nekih čudnih sudijskih odluka, ali da ne želi da umanji trijumf Reala.

"Bila je ta situacija kod koša Tompkinsa (odlučujućeg prim. aut)... Jeste gurnuo našeg igrača, sad da li je bio jak intezitet ne mogu da kažem dok be vidim snimak", zaključio je Kalinić.

Dončić posle titule u Beogradu: Najbolji način da odem u NBA

Košarkaš Reala Luka Dončić, nakon osvojene titule prvaka Evrope, najavio je odlazak u NBA ligu i poručio da se na najlepši način oprašta od madridskog tima.

Dončiću, MVP Fajnal-fora i regularnog dela Evrolige, predviđa se visok plasman na ovogodišnjem draftu na kojem pravo biranja prvi imaju Finiks Sansi trenera Igora Kokoškova.

"Najverovatnije idem u NBA. Ovo je najlepši način da odem iz Reala. Neverovatno je podići trofej u Beogradu, nemam reči", rekao je Dončić srpskim novinarima posle utakmice u Štark areni.

"Bila je teška utakmica, svi znamo ko je Željko Obradović. Dali smo maksimum i to je bilo dovoljno za trijumf", kaže Slovenac.

Njegov saigrač Džejsi Kerol istakao je da je presrećan zbog ishoda u Beogradu.

"Zadovoljan sam, drugi put u karijeri sam osvojio Evroligu. Ambijent u Beogradu je bio sjajan, bili smo odlični, posebno u odbrani i zasluženo stigli do trofeja", zaključio je Kerol.

Real je pobedio Fenerbahče 85:80 i u Štark areni osvojio 10. titulu prvaka Evrope.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Obradović: Čestitke Realu, zasluženo do titule

Izvor: Vesti-online.com, 20.Maj.2018

Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović istakao je da su nijanse odlučile finale Evrolige u Beogradu i pobedu Real Madrida...- Real je zasluženo došao do titule, čestitam im. Bili su najbolji kada je bilo najpotrebnije. Mi smo se borili, ali smo na kraju poraženi - rekao je Obradović...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.