OČEKIVANO: Saša Vezenkov MVP sezone u Evroligi

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2023, 12:13

OČEKIVANO: Saša Vezenkov MVP sezone u Evroligi

Igrač Olimpijakosa ima prilikuda sa Pirejcima osvoji i evropsku krunu u Kaunasu.

Košarkaš Olimpijakosa Bugarin Saša Vezenkov izabran je najkorisnijeg igrača (MVP) Evrolige u sezoni 2022/2023, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Olimpijakos je osvojio prvo mesto u regularnom delu sezone u Evroligi, a potom je u četvrtfinalu plej-ofa eliminisao Fenerbahče. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Grčki klub će u polufinalu završnog turnira Evrolige u petak igrati sa Monakom. U drugom polufinalu sastaće se Real i Barselona.

𝗦𝗔𝗦𝗛𝗔 𝗩𝗘𝗭𝗘𝗡𝗞𝗢𝗩 𝗜𝗦 𝗬𝗢𝗨𝗥 𝟮𝟬𝟮𝟮-𝟮𝟬𝟮𝟯 𝗘𝗨𝗥𝗢𝗟𝗘𝗔𝗚𝗨𝗘 𝗥𝗘𝗚𝗨𝗟𝗔𝗥 𝗦𝗘𝗔𝗦𝗢𝗡 𝗠𝗩𝗣! 🏆

Vezenkov led the league in PIR with a average of 21.2 per game and led the league in points per game averaging 17.2 points 🔥

Congratulations Sasha!#F4GLORY pic.twitter.com/5pTJAl13Lp

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) May 18, 2023

Vezenkov je ove sezone prosečno postizao 17,2 poena i imao je 6,8 skokova po utakmici. Njegov prosečni indeks korisnosti je 21,2. Vezenkov je treći igrač Olimpijakosa koji je proglašen za MVP Evrolige posle Miloša Teodosića (2010. godine) i Vasilisa Spanulisa (2013).

Pogledajte kako izgleda Sanja Vukašinović, strelkinja Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.