OBRADOVIĆ ZAGRMEO POSLE PORAZA: Evroligi je POTREBAN Partizan

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2023, 00:05

OBRADOVIĆ ZAGRMEO POSLE PORAZA: Evroligi je POTREBAN Partizan

Svi vole da dođu u Beograd.

Košarkaši Partizana poraženi su od Reala u Madridu (94:98) u majstorici za odlazak na Fajnal for Evrolige.

Trener Željko Obradović je na konferenciji za medije istakao da želi da priča samo o Partizanu i posebne pohvale uputio je svojim igračima na koje je ponosan, ali i navijačima koji su prešli pola Evrope da bi gledali crno-bele.

- Prvo želim da čestitam Realu na pobedi, igraće na Fajnal foru. Veliki su tim, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << klub, već na poluvremenu sam rekao da ima talenta u ovom timu i da se mora igrati svih 40 minuta kao što smo igrali u prvih 20. Počeli smo sa dosta samopouzdanja, a na kraju par poseda naših nije bilo dobro. Nismo pogodili poslednju trojku, a prethodno smo pogodili dosta njih. Jedino što mogu da kažem sam da sam ponosan na ovaj tim, što smo se vratili u Evroligu posle osam sezona i imali ovakvu takmičarsku godinu. Imao sam osećaj da smo mogli da pobedimo. Želim da zahvalim našim navijačima koji su nas podržavali čitave sezone, kao i danas, došli su iz cele Evrope. Neki su došli čak sa Malte da gledaju Partizan, ponosan sam na to, došli su i iz Beograda. Važno je da igramo u Evroligi, sledi ABA liga, moraćemo da se borimo, to je za naš jako važno.

Ističe da je Partizan propustio tri velike šanse u tri utakmice.

- Ne znam da li ste razumeli španski, ali ponoviću. Tri meča su rešena u jednom posedu. Nije pogodio Kevin tu trojku poslednju, ali je odigrao kao kapiten. Hoću da pričam o svojim igračima, ne o rivalima. Real ima sjajne košarkaše. Ovo je njihova timska pobeda.

A onda je posebno emotivno istakao da je Evroligi potreban klub kakav je Partizan.

- Nikada nisam razmišljao o tome, već nasuprot. Stalno sam im govorio da moramo da igramo do kraja. U prvom poluvremenu kada smo dali 55 poena takođe smo pravili greške, ali sam sveukupno jako ponosan. Svi pričaju o Partizanu, o mom timu, ko dolazi na utakmice. Nadamo se da ćemo nastaviti. Evroligi je potreban tim kakav je Partizan. Ovo je ozbiljan projekat. Možete pitati bilo koji klub u Evroligi da li voli da dođe u Beograd. To je sjajno, normalan ambijent.

Pogledajte kako izgleda Klaudija Romani, Vatrena navijačica Milana

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.