OBRADOVIĆ I IGRAČI MALTRETIRANI TOKOM PLEJ-OFA: Navijači nam nisu dozvolili da uđemo u dvoranu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2023, 14:05

OBRADOVIĆ I IGRAČI MALTRETIRANI TOKOM PLEJ-OFA: "Navijači nam nisu dozvolili da uđemo u dvoranu!"

Neverovatan presedan...

Veliki uspeh je napravio srpski trener Saša Obradović, koji je sa Monakom, po prvi put u istoriji kluba, izborio plasman na Fajnal-for Evrolige u Kaunasu. Francuski tim je u “majstorici” na svom terenu pobedio Makabi.

Tim iz Monte Karla je tako napravio istorijski rezultat, a u Litvaniji protivnik u polufinalu biće Olimpijakos.

- Sve više uviđan da stvari koje izgledaju u jednom momentu normalne, ipak su malo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << drugačije. Za dve godine smo postigli nešto štu su velike ekipe čekale godinama. Nismo imali vatrenu podršku navijača, niti sa igračima koji imaju iskustva igranja plej-ofa. I pre početka Evrolige sam rekao da bi, za mene, plasman na Fajnal for bio odličan rezultat. Ovo je za mene neverovatno - rekao je Obradović za "MaxBet radio".

Mnoge analize upućuju na to da je presudila pobeda "Kneževa" u trećoj utakmici, koja je odigrana u Tel Aviviu, koja se po mnogo čemu "obila o glavu" košarkašima Monaka.

- Dosta je uticala pobeda u drugoj utakmici na našem terenu. Posle su nas navijači Makabija dočekali neprijateljski raspoloženi, nisu nam dozvolili da uđemo u halu. Puštali su nam muziku u šest sati ujutro ispred hotela. Tako nešto ne bi palo na pamet navijačima Monaka - istakao je Obradović i osvrnuo se na meč sa Olimpijakosom, koji je uspeo oba puta da savlada u ligaškom delu Evrolige.

- Plej-of je drugo takmičenje u odnosu na ligaški deo, a Fajnal-for je nešto treće. Jedna utakmica, svako svakoga može da pobedi. Igramo protiv Olimpijakosa, kojeg poznajemo, sada da igramo znao bih taktiku. Znamo šta nas čeka, ali to je mentalni rat, a ukoliko zadržimo mirnoću kao protiv Makabija, imamo šanse. Naše dve pobede iz regularnog dela protiv Olimpijakosa ne znače ništa. Sada će priprema da bude drugačija. Biće teže. Očekuje nas zahtevna utakmica i Jorgos Barcokas, najbolji trener u Evroligi prošle godine. Verujem da će svi timovi da daju više od svojih mogućnosti. 

Na kraju, Obradović je istikao kojim igračima je najviše zahvalan za ovaj uspeh.

- Došao sam do najvećeg nivoa i morao sam da prihvatim različitost ljudi, pa i egocentrike poput Majka Džejmsa. On je neko ko može sam da ti izvadi kartu za Fajnal-for, ali i da te vrati nazad.  Imamo Džordana Lojda sa kojim sam radio u Crvenoj zvezdi, on ima pobednički mentalitet i zna kako da se ponaša. On je jedan od najboljih igrača koje sam trenirao i uvek mi je lakše kada je Lojd tu. Eli Okobo je treći igrač, imao je iskustvo iz NBA. Ovo mu je bilo najveće takmičenje i Makabi je pokazao poštovanje prema njemu. On će da bude šampion i napravi me još večim trenerom – zaključio je Obradović.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska odbojkašica Katarina Lazović
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.