Novina u Evroligi - Nesportska za sprečavanje kontre

Izvor: Sportske.net, 13.Sep.2016, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novina u Evroligi - Nesportska za sprečavanje kontre

Jedna od novina u novoj evroligaškoj sezoni ticaće se i interpretacije Pravilnika igre, pa će tako u novoj sezoni svaki "taktički" faul biti kažnjavan nesportskom greškom.

Nova sezona u elitnom košarkaškom takmičenju na neki način će biti revolucionarna jer su čelnici Evrolige odlučili da se regularni deo sezone igra po ligaškom sistemu kako bi svaki klub odigrao najmanje po 30 mečeva.

Osim te krupne promene biće i mnoštvo manjih u koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << spada i promena tumačenja Pravilnika igre po čemu će se Evroliga razlikovati od takmičenja pod okriljem FIBA.

Na predlog najvećih klubova Evrope sudije bi u novoj sezoni svaki "taktički" faul kojim se sprečava brza tranzicija, odnosno kontranapad, trebalo da kažnjavaju nesportskom ličnom greškom.

Ovakva inicijativa povezana je sa željom da igra bude što dinamičnija i atraktivna, te da se na mečevima Evrolige postiže što veći broj poena što je samo još jedna u nizu tendecija koje najbolje evropsko takmičenje želi da približi NBA ligi.

Ostaje nam da vidimo kako će se igrači snalaziti u novim okolnostima, a podsetićemo da će isto pravilo važiti i u ABA ligi pošto se u regionalnom takmičenju sudi po pravilniku koji je na snazi u Evroligi.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

NOVO PRAVILO U EVROLIGI: Promena koja se neće dopasti Đorđeviću, a ni Radonjiću…

Izvor: HotSport.rs, 13.Sep.2016

Zbog stila igre koji forsiraju trener Crvene zvezde, odnosno, Bajerna, mogli bi da imaju dosta problema u novoj sezoni Evrolige.. . Nova sezona u Evroligi donosi i novo pravilo koje će sasvim sigurno uticati na stil igre mnogih ekipa, a nekima bi mogla da bude izuzetno problematična.. Pored revolucionarne...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.