Ništa od nastavka Evrolige?

Izvor: Sportske.net, 12.Apr.2020, 20:21

Ništa od nastavka Evrolige?

Trofejni trener sumnja da će se stvoriti iole regularni uslovi da setekuća sezona okonča.

Elitno evropsko takmičenje ne igra se još od 6. marta, a iako je od tada prošlo već više od mesec dana, nemoguće je proceniti kada će pandemija koronavusa konačno biti zaustavljena.

Doduše, danas ima donekle ohrabrujućih informacija iz Španije i Italije da se u tim zemljama polako obuzdava širenje virusa, ali i mnoge druge zemlje su teško pogođene i biće potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << još vremena dok se situacija ne stabilizuje.

Kada je u pitanju nastavak Evrolige, dodatni problem je i što je veliki broj američkih igrača otputovao u SAD, gde je sada i najveći broj zaraženih, pa se postavlja pitanje kada će oni moći da se vrate u Evropu, čak i onda kada se na Starom kontinentu budu stekli minimalni uslovi za nastavak takmičenja.

Imajući sve to u vidu, trener Olimpije iz Milana Etore Mesina nije optimista po pitanju nastavka tekuće sezone u Evroligi.

"Nastavak evroligaške sezone izgleda krajnje neizvesno za mene. U Italiji, možete da se krećete svuda autobusom osim ako treba da igrate u Sasariju ili Brindiziju.







Možda u nekoj normalnoj situaciji, za dva-tri meseca, ali to je nešto što ne možete da planirate...

Razmišljati o tome da 18 evropskih klubova leti iz zemlje u zemlju ili da se igrači vrate iz SAD, zvuči malo verovatno"
, objasnio je Mesina.

Ipak, ima i predloga da se promeni format završnice takmičenja, da se sve završi mnogo brže i bez previše putovanja, ali dogovora po tom pitanju još uvek nema.

-

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Testiranje igrača pre nastavka sezone, Italijani optimisti, kada se nastavlja Serija A?

Izvor: Sportske.net, 13.Apr.2020, 12:29

Na Apeninima se nadaju da će se uskoro sve vratiti u normalu...Predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina rekao je danas da se nada da će svi igrači početkom maja biti testirani na korona virus kako bi mogli da počnu da sa pripremama za nastavak sezone...Serija A suspendovana je od 9....

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.