Nisam lider!

Izvor: Kurir, 09.Mar.2009, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisam lider!

Partizanovo "hrabro srce" Novica Veličković ekspresno je prešao put od rezerve Predragu Drobnjaku do možda i najboljeg krilnog

Partizanovo "hrabro srce" Novica Veličković ekspresno je prešao put od rezerve Predragu Drobnjaku do možda i najboljeg krilnog centra Evrope. Zapravo, gledajući sa strane, čini se da je taj put bio kratak, ali samo Novica i njegov trener Duško Vujošević znaju koliko je znoja i odricanja potrebno da bi se zaslužio epitet MVP >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Evrolige.

Veličković, koga krase sve osobine modernog igrača na poziciji četiri, postao je jedan od najmlađih aktera u istoriji koji je dobio priznanje za najkorisnijeg košarkaša meseca. Iako mnogi u njemu vide lidera mladog tima crno-belih, Veličković u intervjuu za zvanični sajt Evrolige odbacuje takve konstatacije i kaže da je u Partizanu najvažniji kolektiv.

 Čini se da ste postali lider crno-belih. Da li ste izabrali takvu ulogu ili je ona došla prirodnim tokom?

- Mi smo jaki kao tim, pa u njemu nema lidera. Svaki igrač je sposoban da preuzme takvu ulogu kad za to dođe trenutak. Nisam lider, samo sam deo ekipe. Tako mi to vidimo - kaže Veličković.

 Postali ste najkorisniji igrač februara u Evroligi. Šta vam znači MVP priznanje?

- Mnogo, naravno. To je nagrada za sve što sam dao košarci, a i velika stimulacija za dalji rad. Međutim, ovim nisam nagrađen samo ja već ceo tim. Kolektiv je ispred svega, ja sam samo deo njega.

 Da li ste pre početka Top 16 faze Evrolige analizirali raspored i pravili računicu s koliko pobeda se može do četvrtfinala?

- Pravili smo neke kalkulacije pred sam početak takmičenja po grupama. Međutim, u drugoj fazi to nismo činili. Svaku utakmicu počinjali smo sa željom da pobedimo, i na kraju smo dobili satisfakciju u prolazu među osam najboljih ekipa.

 Ove sezone Partizan je pokazao neverovatan karakter. Kako ste, na primer, posle poraza od 16 poena razlike u Atini uspeli da već u sledećoj utakmici protiv Lotomatike odigrate tako dobro?

- Pa, meč sa Romom počeli smo kao da se u Atini nije dogodilo ništa. Iako smo dole ubedljivo poraženi, znali smo da to nije pravi odraz snaga. Zapravo, mi imamo kvalitet da se posle pada veoma brzo podignemo.

Šta bi se dogodilo da ste u susretu sa Unikahom poraženi sa pola koša, kao nekoliko puta u prvom delu takmičenja? Da li biste bili slomljeni?

- Ne mogu da izbrojim koliko smo puta u poslednje dve godine doživeli poraza "za jednu loptu". Ali, sreća je i nas pogledala u važnim trenucima. Krvavo radimo i rezultat mora da dođe. Čak i da smo tako izgubili od Unikahe, ne verujem da bi nas to slomilo. Verujemo u sebe - zaključio je Novica Veličković.    [ antrfile ]

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.