Niko nikad kao Željko Obradović

Izvor: B92, 09.Nov.2023, 15:49

Niko nikad kao Željko Obradović

Trener sa najviše titula u Evroligi i po mnogima najbolji u Evropi, Željko Obradović će utakmica protiv Fenerbahčea imati poseban značaj.

I to zbog toga što je Željko sa velikanom iz Istanbula osvojio titulu prvaka Evrope, ni što na klupi sedi njegov veliki prijatelj Dimitris Itudis nego iz nekog drugog razloga.

Glavni razlog je što će popularni Žoc danas voditi neku ekipu u Evroligi po 500. put.

Ovo dostignuće niko do sada nije uspeo da ostvari, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niko do ovog broja nije uspeo ni da se primakne ni Etore Mesina, ni Ćavi Paskval, kao ni Dimitris Itudis.

Da pojasnimo, ovih prethodnih 499 utakmica u Evroligi se računaju od 2000. godine kada se Evroliga razdvojila od FIBA i postala liga koju vodi Udruženje klubova.

To znači da u ovaj broj ne ulaze utakmice koje je Željko vodio dok je bio trener Partizana (u prvom mandatu), Huventuda, Real Madrida i Benetona.

Obradovićev učinak je u dosadašnjim utakmicama Evrolige sledeći, imao je 337 pobeda, što je 67,5 procenat uspešnosti.

Najviše je puta u Evroligi sedeo na klupi Panatinaikosa 227 puta, Fenerbahčea 217 i 55 kao trener Partizana od kada se vratio 2021. godine.

Obradović na klupi 500. put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.