Nije strašno

Izvor: Glas javnosti, 09.Jul.2009, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije strašno

Košarkaši Partizana nalaze se u Grupi B Evrolige zajedno sa Olimpijakosom, Unikahom, Efes Pilsenom, Lijetuvas Ritasom i jednim od pobednika kvalifikacija. Stekao se utisak da se „crno-beli“ nalaze u najtežoj grupi, ali s tim se ne slaže trener Partizana Duško Vujošević, koji je rekao da svi imaju podjednake šanse da se plasiraju u drugu fazu Evrolige.

- Grupa je ujednačena, kao i ostale. Niti je bilo sreće, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << niti nesreće. Istina, Unikaha i Efes Pilsen su bili najjači u svojim „šeširima“, ali to je isto ujednačeno. Svi imaju šansu, pa tako i Partizan. Mi imamo imperativ publike i svog rada. Moramo se mobilisati svi da napravimo dobar tim, koji će moći da sačuva ime i ugled koji smo izborili u Evroligi - rekao je Vujošević.

Trener „crno-belih“ očekuje da će za preostalo mesto u grupi B boriti Orleana, Šarlroa, Beneton i Ventspils.

- Mislim da će poslednji učesnik grupe biti Beneton, ali mora prvo da se odigraju kvalifikacije. Ima još vremena.

Vujošević se osvrnuo i na dobijenu nagradu „Aleksandar Gomeljski“ za najboljeg trenera u Evroligi prošle godine, i istakao da mu to priznanje puno znači.

- Zaista mi prija nagrada, najviše zato što je dobijena od kolega, od trenera koji su igrali Evroligu. Zadovoljan sam što su prepoznali šta radimo. Zahvaljujem se i mnogobrojnim kolegama koji su me zvali da mi čestitaju - završio je Vujošević

Predsednik osmostrukog šampiona Srbije Predrag Danilović smatra da nema prostora za radovanje, ali ni za tugovanje.

- Moglo je i gore, ali moglo je i malo bolje. Međutim, nije ništa strašno - kratak je bio Danilović.

Direktor Partizana Mlađan Šilobad rekao je da je svaka godina teška, jer se igrači kadar menja, ali da nema predaje.

- Svaka godina je teška, jer ostajemo bez igrača. Uvek pokušavamo da dovedemo nove, mlade košarkaše da rade sa našim trenerom, koji je bio najbolji u prošloj sezoni - istakao je Šilobad.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.