Ne staju ni Fener, ni Gudurić!

Izvor: Mondo, 13.Dec.2018, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne staju ni Fener, ni Gudurić!

Srpski bek odigrao odličan meč u trijumfu protiv Armanija. Ubacio je 20 poena, praktično bez promašaja.

Foto: MN Press

Marko Gudurić je u ritmu i nije ga poremetila ni "sitnija" povreda i kratka poseta bolnici pre nedelju dana.

Precizni bek Fenerbahčea definitivno igra svoju najbolju sezonu i to je potvrdio i u četvrtak, kada je predvodio lidera Evrolige u osmoj "vezanoj" pobedi:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Fenerbahče - Armani 92:85 (15:21, 25:19, 27:18, 25:27)

"Iskreno, pomalo me plaši što sada ovako dobro igramo", napisao je u svom blogu pre nekoliko dana Nikola Kalinić, heroj trijumfa vicešampiona Evrope protiv Panatinaikosa u Atini. Ove večeri, ulogu lidera je preuzeo Gudurić, svojom najefikasnijom partijom u sezoni.

Željko Obradović dao je "Guduri" 23 minuta na parketu, a on mu je uzvatio sa 20 poena, dve trojke (2/2) i samo jednim promašajem iz osam šuteva.

Računajući i večerašnje cifre, Gudurić ove sezone šutira za dva 75,8 odsto, a za tri 63,6 odsto (14/22).

Uz Gudurića, otpor upornih Italijana slamali su i Jan Veseli sa 17 poena, Žofri Lovernj sa 15 i Luiđi Datome sa 10. Na čelu sa tom četvorkom, uz osam poena i pet skokova Nikole Kalinića (2/2 za tri), Fener je ostao usamljen na vrhu tabele.

Sa druge strane, raspucan među gostima bio je Majk Džejms sa 31 poenom (šest trojki), ali njegov učinak nije bio dovoljan da prekine perfektnu seriju "Žocovog" tima u Ulker sports areni. Srpsko krilo Vladimir Micov postigao je osam poena za Milaneze, među kojima zbog povrede ponovo nije igrao Nemanja Nedović...

Pročitajte rezultate 12. kola Evrolige i pogledajte tabelu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

GUDURIĆEVO VEČE: Srbin predvodio Fenerbahče do pobede protiv Arminija za ostanak na prvom mestu

Izvor: Kurir, 13.Dec.2018

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su večeras u Istanbulu Milano sa 92:85 (15:21, 25:19, 27:18, 25:27), u utakmici 12. kola Evrolige i ostvarili 11. pobedu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.