Navijači PAO postavili zastavu sa natpisom „Ustaše, Atina G13“

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Dec.2013, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači PAO postavili zastavu sa natpisom „Ustaše, Atina G13“

U Atinu je došao klub čiji navijači su pobratimljeni sa omraženim Olimpijakosom u istim bojama da se bore za Top 16 Evrolige
Kratko rečeno, očekivalo se da u OAKI proključa grotlo. Njega su najavljivali i igrači Panatinaikosa, navodeći da očekuju oko 15 hiljada ljudi. Ali, atmosfera u dvorani je bila daleko od one koju smo navikli da gledamo u beogradskom hramu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << košarke ili našoj Areni.
Ipak, idealna za košarku. Da nije bilo zaštitne mreže ništa ne bi naslućivalo da Grke znaju da ponesu emocije pa da pređu granicu sportskog navijanja. Ovoga puta nije bilo čak nijednog uvredljivog transparenta. Makar na račun Olimpijakosa.
Dok su se ekipe prvi put zagrevale, atmosfera je bukvalno bila pozorišna. Veća grupa gledalaca postojala je samo u Panatinaikosovom kopu, ali i oni su bili veoma mirni. U tom trenutku samo su zastave sa titulama prvaka Evrope govorile da se nalazimo u domu velikana evropske košarke.
Na jednoj od šest zastava je Dejan Bodiroga (Solun 2000.) i naravno čuveni Željko Obradović sa peharom iz Berlina (2009.). To je možda i najbolja potvrda koliki trag su ostavili Srbi u delu Atine koji živi za PAO. Sada u zelenom dresu tu vezu produbljuje mladi Vladimir Janković, sin legendarnog igrača Crvene zvezde, Bobana Jankovića.
Međutim, neposredno po podbacivanju lopte došlo je do neverovatne scene: iza klupe Crvene zvezde Telekom pojavila se zastava na kojoj piše „Ustaše, Atina G 13“.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.