NOVA ŠANSA ZA MESTO U EVROLIGI: Ovo će se svideti navijačima Partizana!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Mar.2020, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA ŠANSA ZA MESTO U EVROLIGI: Ovo će se svideti navijačima Partizana!

Bolji scenario.

Nakon što je stavljena tačka na VTB ligu, koja neće imati šampiona, postavlja se pitanje ko će dobiti specijalnu pozivnicu za Evroligu naredne sezone, više o tome pročitajte OVDE. Himki, koji je bio prvoplasirani pre saopštenja čelnika, mogao bi u Evroligu samo uz specijalnu pozivnicu. A poseban akcenat stavljen je i na klubove u ABA ligi.

U trenutnom stanju stvari, 11 timova sa licencom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uz Asvel i Bajern čini klubove koji će sigurno igrati najjače evropsko klupsko košarkaško takmičenje naredne sezone. Ostatak mesta popuniće šampion i finalista Evrokupa, ukoliko Valensija ne završi u prvoj polovini tabele u Evroligi kada se ona nastavi.

Poslednja tri mesta rezervisana su za specijalne pozivnice, sa preferencijom na ABA ligu, posebno ako Partizan ne uspe da se plasira u Evroligu kroz Evrokup. Crno-beli su bili najbolji tim tog takmičenja do njegovog prekida usled virusa korona.

Veliko je pitanje i šta će se dogoditi sa Zenitom, koji je na jednu sezonu dobio pozivnicu, jer novac da plate svoje mesto imaju, te će i taj slučaj morati da se razmotri.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.