Izvor: B92, 04.Jan.2011, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NLB: Cibona " Hemofarm (18.00h)

Prošlosezonski učesnici fajnal fora NLB lige Cibona i Hemofarm sastaju se u 14. kolu, ali ni jedan tim nema razloga za optimizam uoči derbija.

Srpski tim iza sebe ima pet uzastopnih poraza. Sa druge strane, "vukovi" su u prošlom kolu doživeli debakl od Partizana pa moraju da se "vade" pred razočaranim navijačima.

Hemofarm i Cibona su u prvom delu sezone ukupno ostvarili samo 11 pobeda, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa ukoliko žele da se ponovo plasiraju na završni turnir moraju da preokrenu situaciju.

"Cibona je kao i mi ušla u seriju poraza, nije postigla očekivane rezultate u NLB ligi, kao ni u Evroligi. Zagrepčani su dovođenjem Giričeka osvežili igrački kadar, a evidentno je da su na putu oporavaka od finansijskog šoka. Bez obzira što je u poslednjem kolu doživeli veoma ubedljiv poraz od Partizana, smatram da Cibona nije ista ekipa koju smo pobedili u Vršcu na otvaranju sezone. Kao i na svakom gostovanju očekuje nas veoma teška utakmica protiv motivisanog protivnika, željnog da u drugom delu sezone nadoknadi propušteno", rekao je trener Hemofarma Željko Lukajić.

Stručni štab Vrščana u Zagrebu neće moći da računa na Maraša i Božovića.

"To je veliki problem za nas, u reketu ćemo praktično imati samo Jordana i Savovića. Moraćemo da tražimo neka druga rešenja. Jordan i Savović su dobro odradili posao na poslednjim mečevima, ali igrati celu utakmicu sa samo dva visoka igrača skoro da je nemoguće. Međutim, nemamo izbora, pokušaćemo da se prilagodimo novonastaloj situaciji. Sigurno je da nismo u situaciji da pretimo Ciboni, ali po tradiciji u glavnom gradu Hrvatske pružamo dobre partije. Tražimo izlaz iz rezultatske krize, verujem da će igrači dati sve od sebe kako bi pobedili", istakao je Lukajić.

Cibona u sredu dočekuje Hemofarm u "Domu Dražena Petrovića", a utakmica počinje u 18 časova.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.