NAJAVA DANA (petak, 28. novembar): Bijelsa, Švabe ili Evroliga?

Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2014, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (petak, 28. novembar): Bijelsa, Švabe ili Evroliga?

Pogledajte koji nas to najzanimljiviji sportski događaji danas očekuju...

Olimpik Marsela Bijelse pokušaće da osigura ostanak na čelu Lige 1, Štutgart će u Frajburg napasti beg sa začelja Bundeslige, fudbalska lopta teraće se i po Španiji, Portugaliji... A gledaćemo i najbolju košarku na Starom kontinentu.

Marselj je lider, ali od poslednja četiri meča dva je izgubio. Ukolike žele da zadrže prvo mesto domaćini ne smeju da razmišljaju ni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << o čemu drugom osim o novom trijumfu. Kanarinci su u sjajnoj seriji, nisu izgubili već deset vezanih utakmica i neće biti lak plen. Prošle sezone Nant je slavio na Velodromu sa 1:0.

Štutgart je vezao tri poraza, na tim utakmicama nije ni gol dao što dovoljno govori o formi Švaba, koji i dalje drže poslednje mesto na tabeli. Frajburg je u dosta dobroj formi, međutim, od starta sezone ima samo jednu pobedu kod kuće. Prošle sezone Štutgart je dobio oba meča - 2:0 na Marcedes areni i u gostima 3:1.

Grojter je zabeležio samo jedan trijumf na poslednjih šest utakmica, što ga je značajno udaljilo od mesta koja vode u Bundesligu. Ipak, nije još ništa izgubljeno. Hajdenhajm je novajlija u ligi, odlično je startovao i trenutno je četvrti, ali sa sa samo četiri boda više od Detelinara.

Gimaraeš igra odlično i drugi je na tabeli. Domaćin je vezao četiri pobede, pa u ovoj duel ulazi kao veliki favorit. Pet od proteklih šest međusobnih utakmica nije donelo više od gola. Tri puta slavio je Gimaraeš, u isto toliko navrata došao je iks. Moreirense više od 12 godina ne zna za pobedu protiv ovog rivala.

Jednu pobedu u prethodnih deset utakmica ostvario je Sosijedad, ali ni Elče nije u ništa boljoj situaciji. Kvalitet je ipak na strani domaćina, koji bi konačno trebalo da zaigra kako ume. Na poslednja tri meča na Anoeti jednom je dobio Sosijedad, jednom Elče, uz remi bez golova. Nekoliko godina unazad utakmice ovih rivala umeju da budu dosta efikasne.

Oba tima imaju po tri pobede i isto toliko neuspeha u Evroligi. Nižnji igra fantastično u VTB ligi u kojoj nema nijedan poraz, dok Žalgiris po navici dominira u litvanskom šampionatu sa samo jednim porazom iz 12 utakmica. Rusi su do sada primili čak 526 poena na šest mečeva, što je drugi najlošiji skor u takmičenju.

Sasari je na prvih šest mečeva pobedio samo Žalgiris kod kuće, dok je u ostalim mečevima ubedljivo poražen. Na mečevima italijanskog tima pada skoro 172 poena u proseku i vodeći su tim Evrolige po tom statističkom parametru, dok je Efes s druge strane najtvrđa ekipa, ali ima četiri pobede u dosadašnjem toku takmičenja.

Panatinaikos igra bolje nego što se očekivalo sa nešto skromnijim sastavom nego lani, dok je Bajern igra ispod svojih mogućnosti. Panatinaikos je drugi u grupi sa četiri pobede i dva poraza, dok je ekipa Svetislava Pešića ostala sa samo jednom pobedom i uz to prima najviše poena u grupi C.

Barsa je bez poraza u uvodnih šest kola i jedna je od tri ekipe koje su do sada ukupno prebacile 500 poena, dok defanzivno spadaju u najboljih pet. Armani je daleko lošiji nego prošle sezone, sakupio je samo dve pobede i ima negativnu koš razliku. Pobedom u ovoj utakmici Barsa bi prišla korak bliže top 16 fazi.

Valensiji je ovo poslednji voz za prolaz u narednu fazu pošto ima samo jednu pobedu iz šest duela. Turci su dobili tri meča, isto toliko su izgubili, ali se sada suočavaju sa velikim finansijskim problemima i tim im se osipa. Prvi duel dobila je Galata 71:63, a i sada bi moglo biti izuzetno neizvesno.
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.