NAJAVA DANA (petak, 13. januar): Favorizovani Real protiv kašljucavog Makabija u Evroligi! Da li će pasti kiša golova u sudaru Lila i Sent Etjena?

Izvor: MozzartSport.com, 13.Jan.2017, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (petak, 13. januar): Favorizovani Real protiv kašljucavog Makabija u Evroligi! Da li će pasti kiša golova u sudaru Lila i Sent Etjena?

Pogledajte koji nas to interesantni događaji očekuju danas i koje mečeve samo u MOZZARTU možete odigrati po većim kvotama…

Sinoć verovasmo i desi se Zvezdina magija u beogradskom Pioniru! Ni danas nismo ništa manje uvereni da će nam dobri tipovi stići kroz kvalitetnu analizu mečeva iz MOZZARTOVE ponude sportskih vragolija. Kao i uvek krećemo s fudbalom. U Čempionšipu se sastaju Lids i Derbi, dok francuska fudbalska polja nude susret između Lila i Sent Etjena. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Naravno, nismo zaboravili ni na Turke, Špance i Holanđane. To je tek dovoljno da se ne žalimo. Danas ima šta da se igra, a od toga se meč po meč može se sastaviti i lepa kvota na MOZZART tiketu.

Košarkaši Evrolige ipak su poslastica dana. Danas se sastaju Real Madrid i Makabi, a tu su i mečevi koje igraju Galatasaraj, Žalgiris, CSKA, Armani i Panatinaikos sa Efesom. E, pa to je puna kapa za košarkaške kladioce. Kombinujmo, igrajmo na ishode, koševe i zabavimo se uz dobre partije evropskih majstora pod obručem.

Svi znamo za čuuveni Trostruki superpar. Igre iz ove grupacije mečeva pružaju nam priliku da i danas obogotimo kvote na našim tiketima po posebnim uslovima koji se jedino mogu naći u MOZZART kladionici. Zato igrajmo, kombinujmo, ali ne zaboravimo da većinu najinteresantnijih mečeva koje smo izdvojili za danas imamo i u ponudi MOZZARTOVOG  specijala koga svakako treba iskoristiti na pravi način.

2102: LIDS – DERBI, 20.45

(Fudbal, Engleska 2)

Lids je favorit u ovom duelu, a kada se pogleda njihov učinak kod kuće jasno je i zašto. Pobedili su na osam od deset mečeva na Eland Roudu gde ih je savladao jedino Njukasl. Ključ leži u jakoj odbrani jer primaju samo 0,69 golova u proseku, a na 46% mečeva nisu primili gol. Četiri prethodna duela kod kuće dobili su sa nulom. Derbi će svakako biti izazov jer ova ekipa nije primila gol na čak 56% mečeva ove sezone uz 0,72 prosečno primljenih, učinak koji je nadmašio jedino lider Brajton. Prethodnih šest duela završeno je sa po dve pobede oba tima i dva remija.

5001: LIL - SENT ETJEN, 20.45

(Fudbal, Francuska 1)

Lil je dobro započeo nastavak sezone trijumfom nad Ekscelziorom u Kupu Francuske sa 4:1. Od poslednjih osam mečeva dobili su četiri, izgubili dva i remizirali takođe na dva. Ovo je odličan učinak imajući u vidu da su pre toga imali seriju od osam poraza u deset mečeva. Sent Etjen je takođe pobedio u Kupu Francuske sa 4:1, a na deset poslednjih mečeva četiri puta je pobeđivao uz tri poraza i tri nerešena rezultata. Na osam prethodnih gostovanja ostvarili su pet pobeda, s druge strane Lil je na svom terenu od deset poslednjih mečeva dobio pet i izgubio četiri.

1601: GO AHED IGLS - AZ ALKMAR, 20.00

(Fudbal, Holandija 1)

Orlovi su sleteli na samo dno Eredivizije, a tamo se nalaze posle sedamnaest kola u kome su upisali tri pobede, dva remija i dvanaest poraza. Na prethodnih pet mečeva gubili su četiri puta uzastopno i remizirali sa Groningenom u prošlom kolu. AZ je je u prethodnih deset mečeva tri puta pobeđivao, dva puta gubio i pet puta igrao nerešeno. Trenutno je peti. Sa četiri prethodna gostovanja nije se vraćao poražen. Prethodni međusobni duel u septembru završen je rezultatom 2:2, a dva pre njega pobedom AZ Alkmara sa 2:0.

5301: BURSA – TRABZON, 18.00

(Fudbal, Turska 1)

Bursa je pet prethodnih utakmica naizmenično dobijala i gubila i drži priključak sa četiri najbolje ekipe u Superligi. Trabzon je u prošlom kolu izgubio od Fenerbahčea kod kuće, a pre toga od Bašakšehira na gostovanju. Na tabeli su trinaesti. U poslednje vreme nešto bolje igraju na strani, ali Bursa je na Timsah Areni ove sezone poražena jedino od lidera prvenstva Bašakšehira. Prethodni duel odigran na ovom terenu pre godinu dana završen je pobedom Burse od 4:2.

4031: KADIZ – VALJADOLID, 20.00

(Fudbal, Španija 2)

Ova dva rivala poslednji put su igrala pre deset godina pa tradicija ovde ne igra neku ulogu. Kadiz je u odličnoj formi. Vezali su četiri pobede i pri tom su protivnicima na svakom od ovih mečeva davali najmanje tri gola. Sada ih samo bod deli od trećeplasiranog Hetafea. Valjadolid takođe nije loš. Na prethodnih pet mečeva poraženi su jedino od Hetafea i trenutno su sedmi na tabeli Segunde. Problem su njihove igre na strani. Od deset gostovanja dobili su samo dva. Kadiz je s druge strane na svom terenu pretrpeo samo jedan poraz.

5108: TROA – AJAČIO, 20.00

(Fudbal, Francuska 2)

Posle serije od deset mečeva bez poraza Troa je vezala tri utakmice u kojima je dva puta gubila i jednom odigrala nerešeno. Trenutno je šesta uz isti broj bodova kao trećeplasirana ekipa Lensa. Ajačio je loš čitave sezone, a na poslednje četiri utakmice dva puta je remizirao i dva puta gubio i sada je petnaesti. Na gostovanjima ove sezone nema pobedu, dok je Troa kod kuće poražena samo jednom i to na startu sezone.

7015: CSKA – ARMANI, 18.00

(Košarka, Evroliga)

Moskovljani će pokušati da prekinu najduži gubitnički niz još od 2010. godine, ili tri uzastopno izgubljene utakmice. Sa učinkom 12-4 i dalje su na vrhu tabele Evrolige. Armani je sa čak devet uzastopnih poraza i obrnutim učinkom 4-12 na samom dnu tabele. Činjenica da je CSKA lider u trojkama, a da Armani prima najviše koševa ove sezone (87,9) dovoljno govori o tome koliko će Italijanima ovo biti teško gostovanje. U Milanu Teo i ekipa pobedili su sa 15 poena razlike 64:79.

7016: GALATASARAJ – ŽALGIRIS, 18.00

(Košarka, Evroliga)

Litvanski Žaligiris će na gostovanju u Istanbulu protiv Galatasaraja tražiti pobedu za nastavak borbe za osmu poziciju i plasman u plej-of, dok je domaćin, uz italijanski Armani, zakucan za dno tabele i trenutno ne deluje kao ekipa koja može da preokrene tok sezone. Žalgiris je u prošlom kolu kod kuće ubedljivo izgubio od Crvene zvezde, ali je slavio na dva prethodna gostovanja dok je domaćin vezao četiri poraza. Ranije u sezoni Žalgiris je kod kuće savladao Galatu sa 87:75.

7017: PANATINAIKOS – EFES, 20.45

(Košarka, Evroliga)

Biće ovo duel dve ekipe koje se grčevito bore za mesto u doigravanju. Atinski Zeleni su vezali dva poraza u elitnom evropskom takmičenju, a pored toga, imaju imperativ pobede i zbog činjenice da igraju na domaćem terenu. Ekipa Efesa dolazi dobro raspoložena pošto iza sebe ima dva vezana trijumfa nad gradskim rivalom Galatasarajem, jedan u EL, drugi u šampionatu Turske. Na prethodnih 11 gostovanja protiv PAO, Efes ima samo jednu pobedu i to ove sezone kada su slavili u Istanbulu sa 91:83.

7018: REAL MADRID – MAKABI, 21.00

(Košarka, Evroliga)

Makabi ove sezone predstavlja zaista bledu senku giganta i Madriđani u ovaj duel ulaze kao apsolutni favoriti. Kraljevski klub je u prošlom kolu, takođe kao domaćin, nokautirao aktuelnog prvaka Evrope, moskovski CSKA. S druge strane, Makabi je u 15. kolu u duelu s turskom Darušafakom konačno prekinuo niz od pet poraza u elitnom takmičenju i pokazao da možda ipak nije baš totalno zalutao u Evroligu ove sezone. Real je u drugom kolu bio bolji u Tel Avivu 82:89.

(Foto: MN PRESS)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.