Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2021, 13:57

Mornar čeka Zvezdu jači za Mozlija: Posebno se spremamo za njihovu fizičku igru, prvi su favorit u ABA ligi

"Na nama je da se spremimo što je bolje moguće i da možda probamo da iskoristimo to što su u petak igrali s Albom u Evroligi", rekao je Nemanja Gordić

Crvena zvezda nema mnogo vremena da razmišlja o slaboj igri u teškom porazu od Albe kod kuće, jer je već u nedelju od 17 časova čeka novi ozbiljan regionalni test protiv Mornara u Topolici.

Barani su u sredu prekinuli loših rezutlata i igara >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na početku nove sezone i do prvenca stigli u FIBA Evrokupu protiv holandskog Lajdena. Jasno je svima da ekipi Mihaila Pavićevića u nedelju popodne stiže daleko jači protivnik, odnosno da neće biti nimalo lako da se stavi tačka na niz od četiri poraza u ABA ligi.

"Očekuje nas jako zahtevna utakmica. Zvezda je ekipa koja igra sjajno na oba fronta. Pre svega treba da odgovorimo na njihovu fizičku igru i na tom planu smo se posebno spremali. Uprkos evidentnim kadrovskim problemima koje imamo, pokušaćemo da se pripremimo na najbolji mogući način. Imamo dovoljno vremena za to, za razliku od Zvezde. Tokom utakmice tražićemo šansu da pobedimo", kaže Vaso Mićović, pomoćni trener Mornara.

Nedelja, 12.00: (2,30) Mega (14,5) FMP (1,70)

Nemanja Gordić ukazuje da Zvezdin defanzivni kvalitet u Evroligi potvrđuje koliko težak posao čeka Mornar.

"Zvezda je u ovom trenutku favorit broj jedan u ABA ligi. Igra dosta dobro i u Evroligi i u regionalnoj ligi, izuzev u Laktašima gde je podbacila. Izgleda jako dobro. Zna se da je Zvezdin prepoznatljiv stil izuzetno jaka i čvrsta odbrana. Imaju jednu od najboljih odbrana u Evroligi što dovoljno govori o njihovom kvalitetu i koliko nas težak zadatak očekuje u nedelju", tvrdi Gordić i dodaje:

"Na nama je da se spremimo što je bolje moguće i da možda probamo da iskoristimo to što su u petak igrali s Albom u Evroligi. Bitno je da pružimo maksimum, a videćemo za kakav će rezultat protiv favorita to biti dovoljno".

PROGNOZZIRAJ DERBIJE I OSVOJI 100.000 DINARA

Doskorašnji centar Partizana Vil Mozli debitovaće u dresu Mornara baš protiv Crvene zvezde.

"S obzirom da sam igrao protiv Crvene zvezde poslednje dve godine, znam da nas čeka fizički naporna utakmica. Neće biti nimalo lako. Moramo da nastupimo spremni i da svi zajedno odigramo na najvećem nivou".

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.