Moneke MVP kola u Evroligi

Izvor: B92, 18.Nov.2023, 14:42

Moneke MVP kola u Evroligi

Košarkaš Baskonije Čima Moneke proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) devetog kola Evrolige.

Baskonija je sinoć u gostima slavila protiv Asvela sa 88:81, a jedan od najzaslužnijih za četvrtu uzastopnu pobedu španskog tima bio je upravo Moneke.

On je za skoro 37 minuta na parketu upisao 19 poena, 13 skokova, šest asistencija i po jednu ukradenu loptu i blokadu, što mu je donelo indeks korisnosti 35.

Drugi najbolji indeks u ovoj rundi takmičenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imao je Alek Piters iz Olimpijakosa - 31. On je u pobedi nad Crvenom zvezdom (88:83) postigao 28 poena, uz četiri skoka, tri asistencije i jednom ukradenom loptom.

Sledi košarkaš Panatinaikosa Konstantinos Mitoglu koji je sakupio 24 poena i deset skokova za indeks korisnosti 30, u pobedi svog tima protiv Virtusa iz Bolonje (90:76).

Četvrti po učinku, sa 29 indeksnih poena je igrač Reala Dženan Musa, koji je predvodio svoj tim do pobede protiv Monaka (91:73). Musa je upisao 21 poen, pet asistencija, dva skoka i jednu ukradenu loptu za 22 minuta na terenu.

Listu najboljih u devetom kolu Evrolige zaokružuju centar Olimpijakosa Mustafa Fal i igrač Crvene zvezde Nemanja Nedović sa indeksom 28. Fal je postigao 14 poena uz 14 skokova i po tri asistencije i blokade, dok je Nedović zabeležio 26 poena, četiri asistencije, tri skoka i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.