Mitrović locirao glavni razlog poraza Zvezde VIDEO

Izvor: B92, 18.Okt.2023, 23:13

Mitrović locirao glavni razlog poraza Zvezde VIDEO

Luka Mitrović je rekao da je osnovni razlog poraza Zvezde od Monaka u 3. kolu Evrolige činjenica da je ekipa odigrala bez energije čitavo drugo poluvreme.

Crveno-beli su poraženi rezultatom 82:76 pred gostovanje Virtusu za dva dana.

Ivanovićev tim je odigrao vrlo dobro prvo poluvreme ali nije uspeo da preslika takvu partiju u nastavku i usledio je preokret.

Monako je odigrao daleko bolje, sigurnije, preciznije i došao do prve pobede ove sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u elitnom takmičenju.

"Imali smo dobre momente u prvom poluvremenu, naročito u prvoj četvrtini, dobru energiju. Kasnije jnam je stao protok lopte prvenstveno u napadu. Nismo imali agresivnost u dobrom delu treće deonice i krajem četvrte četvrtine. Oslanjali smo se na individulana rešenja i falio nam je neki pas više kako bismo pronašli šuteve kakve smo imali u prvom poluvremenu", rekao je Mitrović novinarima posle meča.

Žali za porazom, ali za to nema previše vremena jer ubrzo sledi novi izazov - meč sa Virtusom u gostima.

"Uvek je teško izgubiti ovde pred domaćim navijačima, ali već za dva dana putujemo za Bolonju i pokušaćemo da okrenemo stvari u svoju korist".

Na pitanje zbog čega je zamenjen u drugom poluvremenu, da li je to bilo zbog povrede, rekao je:

"Ne, nije u ptanju povreda".

Na konstatciju novinara da se ekipa nije snašla na fizičku igru Monaka, Mitrović je locirao glavni razlog poraza:

"Svakako smo očekivali njihovu reakciju posle dva poraza, da će izaći spremniji i motivisaniji - to su i uradili. Monako je odlična ekipa, između ostalog i fizički. Veliki su na pozicijama tri, četiri i pet. Nismo odgovorili na tu čvrstu igru, ali mislim da i nije bila toliko čvrsta koliko smo mi bili bez neke energije i u lošem ritmu od prvog napada i prve odbrane u drugom poluvremenu. Videlo se da će to biti teško poluvreme za nas, tako se i ispostavilo. Mislim da je osnvni razlog poraza naša loša energija a ne neka njihova naročita fizička igra".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.