Mislite da je Evroliga prenaporna? Bertomeu hoće JOŠ VIŠE utakmica!

Izvor: Sportske.net, 19.Mar.2017, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mislite da je Evroliga prenaporna? Bertomeu hoće JOŠ VIŠE utakmica!

Biće novih promena formata Evrolige, pitanje je samo vremena kada će se to dogoditi.

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu ponovo je govorio o mogućim promenama u Evroligi, pre svega kada je u pitanju broj klubova učesnika, odnosno broj utakmica.

Od ove sezone, u evropskoj eliti takmiči se 16 klubova, koji će u ligaškom delu takmičenja odigrati čak 30 utakmica, plus one u nokaut fazi, do fajnal-fora.

U izjavi za Žalgiris TV, Bertomeu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je otkrio da razmišlja o novim promenama, ali da se to neće desiti već sledeće sezone.

''U skorije vreme neće biti povećanja broja klubova, ali radimo na tome da Evroligu proširimo na 18, pa potom i 20 klubova. Potrebno je povećati broj klubova jer premalo je utakmica u ligi.

Razmišljamo o mogućnostima proširenja Evrolige na 18, a potom i 20 klubova. To je naš sledeći zadatak'',
izjavio je Bertomeu.

Ako se ova njegova ideja obistini, postavlja se pitanje da li će evroligašima uopšte ostati vremena i za nacionalna takmičenja, ili će se potpuno posvetiti Evroligi.


Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.