Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2021, 22:20

Mirotić odigrao najslabiji meč, pa majstorski presudio Feneru u poslednjoj sekundi (VIDEO)

Barselona zabeležila šestu pobedu ove sezone u Evroligi - 76:74

Ništa večeras protiv Fenerbahčea nije polazilo za rukom Nikoli Mirotiću. Odigrao je najslabiju utakmicu u ovogodišnjem izdanju Evrolige. Do završnice imao samo jedan pogodak iz igre... A onda je u ključnom trenutku odlučio da pokaže ko je gazda na terenu. Na semaforu je sijalo – 74:74, Barselona je imala šest sekundi za napad. Delovalo je da neće uspeti da izvuku pobedu, ali je lopta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stigla u ruke Mirotića, a on je iz nezgodne pozicije pod košem u padu izmislio put ka mrežici... Ubacio je dva poena i doneo šestu pobedu Barseloni 76:74 (15:20, 20:9, 14:19, 27:26).

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa je posle ove drame na vrhu tabele sa savršenim učinkom 6-0. Večeras je prvi poenter tima bio Kori Higins sa 18 poena, Brendon Dejvis je postigao 16, a Nik Kalates 11. Mirotić je završio susret sa osam poena i sedam skokova. Za dva je šutirao 3-2, a iza linije 6,75 nije pogodio nijednom 6-0. Međutim, tako slabo šutersko veče nije ga sprečilo da uzme poslednju loptu u svoje ruke i presudi Fenerbahčeu.

Ekipa Aleksandra Đorđevića je žestoko namučila Barsu, imala je i svoje šanse za trijumf, ali ih nije iskoristila, pa sada ima skor 2-4. U turskom timu je najefikasniji bio Jan Veseli sa 24 poena i osam skokova, a njega je odlično pratio srpski košarkaš Marko Gudurić sa 17 poena, dva skoka i tri asistencije.

NIKOLA MIROTIC WINS THE GAME AT THE BUZZER AGAINST FENERBAHCE 😱 pic.twitter.com/6X08s9Xfuy

Pokazao je Jan Veseli od starta susreta koliko je bio motivisan za nadigravanje. On je otvorio utakmicu sa šest vezanih poena i doneo vođstvo Feneru 6:0. Tek posle dva i po minuta Barsa je preko Higinsa stigla do prvih poena. Posle toga je Veseli nastavio seriju, došao do desetog poena vrlo brzo i povećao prednost na 10:2. Kad je pogodio i srpski košarkaš Marko Gudurić, ekipa iz Istanbula je imala plus deset. Tokom prve polovine uvodne četvrtine Barselona je bila u potpuno podređenom položaju, a Fener je vozio u petoj brzini. Do kraja ovog perioda Španci su prepolovili zaostatak i otišli na pauzu sa minus pet – 20:15.

U drugoj četvrtini je Barselona uspela da podigne nivo igre, da neutrališe prednost domaćih a onda i preuzme vođstvo. Posle 18 minuta igre, Brendon Dejvis je doneo prednost – 31:29. Do kraja ovog perioda otišli su na plus šest. Dozvolili su Feneru u drugoj četvrtini da ubaci samo devet poena, dobra odbrana im je pomogla da dođu do preokreta. Odličnu treću četvrtinu odigrao je Marko Gudurić i bio je jedan od zaslužnijih što je njegov tim imao samo poen zaostatka na isteku 30. minuta. Pred poslednji čin pitanje pobednika bilo je potpuno otvoreno.

Fener je malo popustio i odmah je Barsa to znala da kazni. Kori Higins je ubacio dve trojke u dva vezana napada i doneo – 61:55. Imao je Fener na drugoj strani raspoloženog Gudurića, koji je ubacio važnu trojku i ostavio ih veoma blizu rivalu. Nije prošlo mnogo vremena, srpski košarkaš je pogodio još jedan težak šut iz daljine... I to pod faulom. Kad je iskoristio dodatno slobodno bacanje Fener je vodio – 62:61. Usledilo je nekoliko neizvesnih minuta, a onda je Dejvis nadmudrio pod košem Gudurića i doneo Barsi – 70:66. Fener nije posustajao, vratio se brzo, završnica je postala veoma dramatična... A nju je rešio Nikola Mirotić.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.