Miriše na špansko finale! Valensija ne greši dva puta...

Izvor: MozzartSport.com, 14.Mar.2017, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miriše na špansko finale! Valensija ne greši dva puta...

Sjajna partija Tarensa Kinzija, ali uzalud

Valensija je do sada u Evrokupu ostavila najbolji utisak od svih učesnika i posle večerašnje pobede se sasvim zasluženo nalazi na pragu finala u kojem će se boriti za direktan plasman u Evroligu. U prvom meču polufinalne serije, Valensija je iskoristila prednost domaćeg terena protiv Hapoela i pobedom 83:68 došla na prag finala. Za tri dana će se u Izraelu boriti za pobedu koja znači finale, a ako i ne uspe tada, imaće >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << popravni na svom terenu u majstorici.

Španski klub je ove sezone bio nemilosrdan na svom terenu. Kao domaćin je ostvario skor od osam pobeda i jednog poraza do večerašnjeg meča. Interesantno, taj jedini poraz joj je naneo upravo tim iz Jerusalima. Međutim, Valensija večeras nije dozvolila nešto slično.

Brejk u Krasnodaru, Sale Obradović će morati da se čupa u Španiji

Predvođeni Tarensom Kinzijem koji je dao osam poena u prvoj četvrtini i nekadašnjom NBA zvezdom Amarijem Stodemajerom, Izraelci su se dobro držali.  U drugom kvartalu su čak imali sedam poena prednosti zahvaljujući tandemu Džons - Kinzi. Ali posle velikog odmora nisu uspevali da pariraju domaćem timu... Razigrali su se Vil Tomas i Bojan Dubljević, Valensija je počela da stvara kapita i prvi put u meču stigla do dvocfirenog vođstva (47:37). San Emetrio se raspucao u poslednjoj četvrtini i izrešetao koš gostiju čime je Valensija prelomila pitanje pobednika.

San Emetrio je ubacio 21 poen i bio najefikasniji u pobedničkom timu, dok su Dubljević i Sastre ubacili po 11 poena. Na drugoj strani je najbolji bio Kinzi sa 22 poena, Kurtis Džerels je dao 13, a Stodemajer 10 uz osam skokova.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.