Izvor: MozzartSport.com, 15.Okt.2021, 20:03

Micov: Došao sam u Budućnost da osvajam trofeje

Iskusni košarkaš za sajt Evrokupa govorio o povratku u podgorički klub, ambicijama i starim poznanstvima

Posle četiri godine u Olimpiji Milano, Vladimir Micov je u 37. godini rešio da se vrati u redove ekipe u kojoj se košarkaši afirmisao. Potpisao je ugovor sa ekipom Budućnosti, sa kojom će, kako kaže, napasti titulu u ABA ligi i pokušati da ostvari što bolji plasman u Evrokupu. Jasno, krajnji cilj je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Evroliga.

Subota, 19.00: (1,25) Budućnost (17,0) Igokea (4,40)

Micov je dres Plavih nosio od 2005. do 2009. godine i sa Podgoričanima osvojio četiri duple krune u Crnoj Gori. Ističe da je spreman za novu avanturu.

"Osećam se sjajno, fizički i mentalno. Prvi put kada sam napustio rodni Beograd otišao sam u Crnu Goru. Generalno, mislim da je to bila najbolja odluka koju sam mogao da donesem, da napustim domovinu i počnem da igram na međunarodnoj sceni. Bio je to veliki korak u mojoj karijeri, iz sezone u sezonu sam napredovao i na kraju završio u Evroligi".

Proveo je čitavu deceniju u elitnom društvu. Branio boje Galatasaraja i Armanija u prethodnih pet sezona u Evroligi. Pre toga je na najvećoj sceni igrao kao košarkaš Baskonije, Kantua i moskovskog CSKA. Ipak, tvrdi da je pratio Budućnost i da je ostao u kontaktu sa brojnim ljudima iz kluba.

"Kada napustite tim normalno je pratite neke od trenera i igrača sa kojima ste radili. Da ispratite njihove rezultate tokom sezone. Od tada imam jako dobar odnos sa trenerom Crvene zvezde Dejanom Radonjićem, jer me je tada trenirao, kao i sa sportskim direktorom Gavrilom Pajovićem, koji je i dalje u klubu. Sa obojicom sam bio u kontaktu, kao i dvojicom ili trojicom igrača iz tog perioda. Naravno, došla je nova generacija sa mnogo mladih igrača, ali sam nastavio da ih pratim jer su igrali ABA ligu".

Tokom boravka u prestonici mode, imao je priliku da se susretne sa Podgoričanima u Evroligi. U sezoni 2018/19 dva puta je izašao ne megdan bivšem timu, kao jedan od lidera Armanija.

"Bilo je vrlo emotivno kada sam se vratio posle devet godina. Dvorana je bila puna, bilo je sjajno videti klub na vrhunskom nivou. Odali su mi počast i bilo je jako emotivno", ističe Micov, koji je u Morači pre dve godine kao poklom dobio svoj dres sa brojem pet.

Interesantno je da je u obe utakmice bio jedan od najboljih igrača italijanskog tima.

"Da, postigao sam puno poena u obe utakmice. Na kraju krajeva svi smo mi profesionalci i kada utakmica počne nema mesta za emocije".

Sada se u poznim igračkim godinama vratio da bude lider vrlo iskusne ekipe. On je jedan od sedmorice igrača starijih od 30 godina u redovima Budućnosti.

"Imam dosta iskustva. Svestan sam svojih godina, ali se osećam sjajno i fizički i mentalno. Došao sam ovde kako bi osvojio što je više moguće trofeja".

U sezoni 2015/16 sa ekipom Galatasaraja je osvojio Evrokup. Sada će ponovo igrati u tom takmičenju i ističe da će uraditi sve da Budućnost ostvari što bolji rezultat, ali i da osvoji ABA ligu.

"Svi znaju da vas osvajanje ABA lige vodi u Evroligu", zaključio je 36-godišnji košarkaš.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.