Mesina srušio Barsu

Izvor: RTS, 25.Mar.2010, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesina srušio Barsu

Barselonina apsolutna dominacija nije dugo trajala. Italijan Etore Mesina, uz savršenu partiju mladog Ante Tomića, srušio je najvećeg rivala u Blaugrani. Barsa - Real 63:70. Serija se seli u Madrid.

Mladi hrvatski reprezentativac Ante Tomić možda neće biti najbolji igrač drugog kola četvrtfinala Evrolige, ali će, sigurno, postati instant-heroj navijača Reala, pošto je sa 22 poena i pet skokova demolirao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Barsu i vratio neizvesnost u dvoboj najboljih španskih klubova.

Barselona se, posle kilave partije u utorak, suočila sa bolnom činjenicom da život nije žurka, jer su igrači Reala na teren Blaugrane istrčali spremni da proliju i poslednju kap krvi ne bi dobili najvećeg rivala na njegovom terenu.

Utakmica je odlučena krajem trećeg perioda, kada je Mesina snažno pritisnuo igrače Barselone, koji su napravili neuobičajeno puno grešaka i dozvolili protivniku da napravi seriju od 11:0 za rezultat 50:40, pre čemu Barsa skoro pet minuta nije postigla koš.

Strašnije od poraza, za Barsu mogla bi se pokazati činjenica da je Real uspeo da sruši moral Navara i družine, koja je na trenutke igrala strahovito loše, nasuprot disciplinovanoj i uravnoteženoj igri "kraljevskog kluba".

Mesina je u rotaciju, za razliku od nekoliko prethodnih utakmica, vratio Buloka i Novicu Veličkovića, koji su mu se odužili solidnim partijama, pa je srpski reprezentativac za 11 minuta postigao tri poena, uz po dva skoka i asistencije.

Pobedom u Blaugrani pao je pritisak sa leđa jednog od najboljih evropskih trenera, između ostalog jer je Italijan tražio od uprave Reala da iz Zagreba dovedu "novog Krešu Ćosića", pre nego skupe akvizicije iz NBA, Rašu Nesterovića i Darka Miličića, koji su, svojevremeno, takođe bili na putu za Madrid.

Osim Tomića, igru Reala držali su bekovi Pablo Priđoni, koji je postigao 12 poena i odlični Marko Jarić, koji je uz 11 poena upisao i tri skoka, ali i sjajnu odbranu nad najboljim delom Barsine igre, bekovima Navarom, Rubijom, Basileom i Lakovičem, koji su ukupno postigli 17 poena.

I to uz katastrofalan procenat šuta, jer su u 11 pokušaja za dva poena bili precizni svega dva puta, dok su trojke šutirali još rđavije - tri od 17.

Najbolji deo tima Ćavija Paskuala bili su centri Erazem Lorbek i Fran Vaskez, sa 12 odnosno 10 poena, a najefikasniji u timu Barselone bio je Pit Mikel sa 13 poena.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.