Mega osvojila Rim, Aranitović MVP

Izvor: B92, 30.Dec.2015, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mega osvojila Rim, Aranitović MVP

Juniori Mega Leksa plasirali su se na završni turnir juniorske Evrolige pošto su finalu kvalifikacija u Rimu savladali domaću StelaAzuru – 71:73.

Finalni turnir juniorske Evrolige (Euroleague basketball Adidas next generation tournament) će se održati od 12. do 15. maja 2016. godine u Berlinu.

Posle izuzetno slabog početka utakmice (20:5 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za domaću ekipu), ekipa Nenada Čanka se brzo konsolidovala i do kraja četvrtine vratila u igru. Sredinom treće četvrtine Mega prelazi u vođstvo, a na tri minuta do kraja meča je imala prednost od devet poena razlike (60:69).

StelaAzura je uspela da pogodi nekoliko šuteva i da opasno pripreti posle nekoliko promašenih slobodnih bacanja igrača Mege, ali je na kraju bilo dovoljno koncentracije da se sačuva velika pobeda.

Najbolji u redovima Mege bio je, pozajmljei igrač Crvene zvezde, Aleksandar Aranitović sa 28 poena i 7 skokova, a pratili su ga Novak Musić sa 13 poena i 8 skokova i Marko Pecarski sa 12 poena.

Za MVP turnira je izabran upravo Aranitović, koji je i član najbolje petorke u Rimu. Novak Musić je dobio priznanje 'Mario Dele Kave' za najboljeg sportsmena.

Mega Leks: A. Matić 4, Mišković, Musić 13 (8 skokova), Vojinović 3, U. Matić, Pantelić, Pecarski 12 (5 skokova), Aranitović 28 (7 skokova), Nedeljković 6, Virijević, Plavšić 2, Bitadze 5.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.