Matijas Lesor u najboljoj petorki Evrolige

Izvor: Beta, 15.Maj.2023, 13:12

Matijas Lesor u najboljoj petorki Evrolige

Košarkaš Partizana Matijas Lesor izabran je danas u prvu petorku Evrolige za sezonu 2022/22, u izboru trenera i kapitena klubova, novinara i navijača.Pored Lesora, idealnu petorku Evrolige za ovu sezonu čine i igrači Real Madrida Valter Tavares i Džanan Musa, Saša Vezenkov iz Olimpijakosa i košarkaš Makabija iz Tel Aviva Lorenco Braun.Lesor, Musa i Braun su prvi put u najboljoj petorki Evrolige, Vezenkov drugi, a Tavares treći put u karijeri.Centar Partizana je bio vodeći u ligi po broju skokova (7,1 prosečno po utakmici) i bio je drugi po prosečnom indeksu korisnosti (19,1). Lesor je na vrhu i sa osam dabl-dabl učinaka, a postao je i jedan od desetorice igrača u poslednjoj deceniji koji su prosečno beležili više od tri ofanzivna skoka po utakmici.Kao dokaz njegove doslednosti Evroliga je istakla i to da dvocifren indeks korisnosti nije imao samo na tri utakmice ove sezone.Centar Reala Valter Tavares, koji je drugi put zaredom član idealne petorke, postavio je rekord Evrolige sa 84 blokade ove sezone. U toj statističkoj kategoriji je bio prvi sa 2,2 blokade po meču, dok je po skokovima bio treći sa 6,6 uhvaćenih lopti po utakmici.U četvrtfinalnoj seriji plej-ofa protiv Partizana, Tavares je imao treći najviši prosečan indeks korisnosti u istoriji ...
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Matijas Lesor u najboljoj petorki Evrolige

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Maj.2023

Košarkaš Partizana Matijas Lesor izabran je danas u prvu petorku Evrolige za sezonu 2022/22, u izboru trenera i kapitena klubova, novinara i navijača.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.