Marina Maljković ostaje u Feneru

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 16:54

Marina Maljković ostaje u Feneru

Marina Maljković ostaće trener košarkašica Fenerbahčea, pošto će sa turskim klubom produžiti saradnju.

Selektorka Srbije u tim iz Istanbula stigla je prošle godine u maju, kada je preuzela ekipu posle izgubljenog finale Evrolige i kasnije u toj sezoni uzela šampionsku titulu u domaćem prvenstvu.

Ove godine Maljković je uspela da san o evropskoj titulu pretvori u javu, pošto je Fenerbahče uspeo da se popne na krov Evrope.

Fener je u finalu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Pragu deklasirao Mersin rezultatom 99:60 i tako prvi put stigao do trofeja u elitnom takmičenju.

Ovaj tim je to uspeo iz petog pokušaja, pošto je u prethodna četiri navrata (2013, 2014, 2017, 2022) ostajao praznih ruku.

Bila je to prva titula za turski klub u istoriji, a ujedno i prva evroligaška titula u trofejnoj karijieri Marine Maljković, a nekoliko dana posle F4 Evrolige, košarkašice Fenerbahčea uspele su da odbrane i titulu šampiona Turske.

Iako još uvek nema zvanične potvrde, svi ovi rezultati bili su povod da čelnici turskog velikana zadrže Marinu na klupi svog tima, sa kojim je imala ugovor do kraja tekuće sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.