Izvor: MozzartSport.com, 10.Maj.2020, 17:08

Makabi neće igrati u domaćem prvenstvu ako se Evroliga nastavi

Ponos Izraela poslao zvaničan dopis nacionalnom takmičenju u kojem objašnjava probleme sa kojima se susreće

Velika većina košarkaških klubova koja nastupa u Evroligi ima svojevrsne probleme u vidu organizacije i uklapanja termina. Iz dana u dan smo bliži konačnoj odluci o tome da li će sezona u elitnom takmičenju biti nastavljena, a paralelno stižu vesti o terminima domaćih nadmetanja. Izraelci su tako objavili da će njihova „Viner liga“ biti nastavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 20. juna, što odmah predstavlja poveliki problem za Makabi iz Tel Aviva.

Naime, ako bi se završnica Evrolige odigrala, onda bi se to desilo između 4. i 26. jula, što znači da bi došlo do određenih preklapanja sa izraelskom ligom, čija je završnica planirana za kraj jula. Zbog svega toga, Makabi je poslao zvaničan dopis ligi objašnjavajući da neće nastupiti u nacionalnom prvenstvu. Isto tako, Hapoel iz Jerusalima bi uradio istu stvar kada bi FIBA Liga šampiona objavila da se završnica ipak igra u julu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ponos Izraela se, bez obzira na sve opasnosti koje to donosi, bori da svoje utakmice igra pred navijačima. Ističu da bi finansijski gubici u suprotnom bili isuviše veliki, da se o tome gotovo i ne razmišlja. Makabi misli da se organizatori u Izraelu nisu mnogo pozabavili ni svim zdravstvenim protokolima koje je neophodno ispuniti kako bi se igrači uopšte vratili na teren.

Inače, ranije danas je stigla vest da će se za završnicu sezone timu Makabija pored već prisutnih košarkaša priključiti još samo Skoti Vilbekin i Otelo Hanter. Osim njih, Izraelci će moći da računaju i na Sendija Koena i Anđela Kalojara, koji nisu ni igrali u nacionalnom šampionatu Izraela ove sezone, potom Džona Dibartolomea koji se vraća nakon povrede, te Elajdžu Brajanta, koji će uskoro postati otac.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.