MIJAILOVIĆ OŠTRO UDARIO PO ČOVIĆU: Zbog Zvezde je ABA izgubila mesto u Evroligi, imaju budžet 3 miliona evra do Nove godine

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020, 15:49

MIJAILOVIĆ OŠTRO UDARIO PO ČOVIĆU: Zbog Zvezde je ABA izgubila mesto u Evroligi, imaju budžet 3 miliona evra do Nove godine

Nastavlja se rat večitih rivala putem medija.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović odgovarao je na pitanja navijača u emisji “Pitajte predsednika”, a jedno od njih je glasilo gde se Partizana nalazi u odnosu na Crvenu zvezdu i ostale rivale za tron u ABA ligi.

- Prošla sezona je dokaz da ne odlučuje uvek budžet. Partizan je lane sa znatno manjim budžetom od Zvezde, mislim i Budućnosti, ostvario bolje rezultate i u Evrokupu i u ABA ligi. Zvezda u narednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ima znatno veći budžet od nas, igra Evroligu, ima dosta skuplju ekipu. Čuo sam da košta 3.000.000 evra, verujem da je reč o cifri do Nove godine - rekao je Mijailović.

Tokom intervjua, kao jedna od centralnih tema, nametnula se inicijativa Partizana na Skupštini ABA lige, da spreči predsedavanje FMP-a regionalnim takmčenjem, pod obrazloženjem da je u pitanju sukoba interesa, zbog odnosa kluba iz Železnica sa Crvenom zvezdom.

- Već dve godine prikupljamo dokaze o sukobu interesa, dostavili smo ih ABA ligi, tražli da se uvrsti kao tačka dnevnog reda što se i desilo, ali se klubovi nisu izjašnjavali na Skupštini. Potpuno mi je jasno zašto manji klubovi ne žele da se konfrotiraju sa velikim, ali smo pre dve godine u Evroligi dobili sugestije da takav slučaj ne postojio nigde u evropskoj košarci. Da jedan vlasnik, odnosno predstavnik, rukovodi klubovima u istom takmičenju. To je potpuno neregularna liga. To je razlog što smo izgubili sigurno mesto u Evroligi.

Prema oceni crno-belih, sporna je funkcije Zorana Toškovića.

- Gospodin Tošković nema nikakva prava da predsedava ABA ligom, jer FMP u pravnom smislu ne može biti deo ABA lige. Partizan za to neće dati saglasnost. Tošković je na zvaničnoj Skupštini u jednom trenutku predstavljao FMP, u drugom Metalac iz Valjeva, u trećem sebe kao predsedavajućeg ABA lige, a u Košarkaškom savezu Beograda Crvenu zvezdu. Fakat je i u rodbinskoj vezi sa predsednikom Zvezde, što je strogo zabranjeno pravilnicima i društvenim ugovorom. Partizan od ovoga neće odustati - jasan je Mijailović.

Pogledajte kako izgleda Pamela Rajf, fitnes instruktorka koja radi za FK Paderborn.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.