Lorenco Braun šokirao Zvezdu!

Izvor: Sportske.net, 07.Jan.2021, 22:00

Lorenco Braun šokirao Zvezdu!

Još jedan dramatičan dvoboj u ''Pioniru'', ovoga puta Zvezda nije izašla kao pobednik.

U prvoj utakmici 18. kola Evrolige, košarkaši Crvene zvezde su večeras u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' poraženi od Fenerbahčea rezultatom 73:71!

Ovo je Zvezdin dvanaesti poraz od početka sezone u Evroligi, a Fenerbahče je upisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << svoj osmi trijumf.

Crvena zvezda ponovo nije nastupila u najjačem sastavu, nedostajali su Lojd, Hol, Simonović, dok je najnovije pojačanje Lendri Noko bio u sastavu večeras, ali ga trener Radonjić nije uvodio u igru.

Zvezda nije na najbolji način započela utakmicu, pravila je dosta grešaka u napadu, a gosti su to donekle uspeli da iskoriste i tokom najvećeg dela prve četvrtine su održavali blagu rezultatsku prednost.

Ipak, Kino Kolom je u završnici prvog kvartala uspeo da poveže Zvezdine redove, a kako je meč odmicao i Džoni O'Brajant je bio sve raspoloženiji za igru.

Prvu četvrtinu Zvezda je dobila sa 22:18, u drugoj se igralo ravnopravno, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a u glavnim ulogama su i dalje bili Kolom i O'Brajant uz Davidovca u Zvezdi, kao i raspoloženi Jan Veseli u Fenerbahčeu.

Na poluvreme Zvezda je odnela poen prednosti (39:38) i sve je nagoveštavalo veliku neizvesnost do kraja meča.

Tim Dejana Radonjića je u nastavku uspeo da nađe rešenje za Veselog i predvođena odličnim O'Brajantom, Zvezda je uspela da održava blagu prednost. Gosti su konstantno jurili rezultat, razigrao se i bivši Zvezdin plej Lorenco Braun, ali crveno-beli su uspešno odbijali njihove nalete.

Ipak, na ulasku u poslednja tri minuta meča, Marko Gudurić uspeva nakratko da donese minimalno vođstvo Feneru, na šta je Davidovac odgovorio trojkom na minut i po pre kraja i Zvezda je ponovo povela - 71:69.

Posle tajm-auta Igora Kokoškova, Radanov pravi prekršaj, a Pjer sa linije slobodnih bacanja pogađa za 71:71.

Zvezda nije potom iskoristila svoje prilike u napadu, a kazna je stigla u poslednjoj sekundi, od Lorenca Brauna, koji pogađa za konačnih 73:71 u korost Fenerbahčea.

Uzgred, Zvezda je Braunu pre početka meča uručila prigodan poklon, kao svom bivšem igraču...

Braun je uz Pjera bio i najefikasniji u Fenerbahčeu, sa po 13 postignutih poena, Gudurić je upisao 11, uz osam skokova i tri asistencije, Veseli 10 (svih 10 u prvom poluvremenu) i Bartel deset poena.

U Zvezdi O'Brajant 17 poena, 10 skokova, četiri asistencije, Dobrić je upisao 12, Davidovac 11, a Kolom 10, uz pet asistencija.

-

-    Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lorenzo Braun srušio Zvezdu uz zvuk sirene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jan.2021

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Beogradu od Fenerbahčea sa 73:71 u 18. kolu Evrolige. Odlučujući koš postigao je Lorenzo Braun uz zvuk sirene...Imala je Zvezda svojih šansi, +7 nekoliko minuta pre kraja, ali su gosti nekako uspeli da "iščušaju" pobedu "na mišiće"...Tim Igora Kokoškova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Zvezda imala podršku protiv Fenerbahčea

Izvor: B92, 08.Jan.2021, 09:21

Crvena zvezda je u 18. kolu Evrolige nesrećno izgubila od Fenerbahčea u dvorani "Aleksandar Nikolić", koja je zvanično bila "zaključana" za navijače...Čak je i novinarima zabranjen pristup svim utakmicama od početka sezone, ali tribine u četvrtak uveče nisu bile prazne...Na društvenim mrežama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.