Lisac za MONDO: Optimista sam!

Izvor: Mondo, 25.Feb.2013, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lisac za MONDO: Optimista sam!

Generalni menadžer ABA lige za MONDO kaže da veruje u pozitivan ishod razgovora sa Evroligom oko prohodnosti u to takmičenje.

Panika u košarkaškom regionu!

Ko ide u Evroligu, kako se dolazi do Evrolige, kako se desila igra "gluvih telefona", kako je moguće da u finišu sezone niko ne zna kako da se dođe do elitnog košarkaškog takmičenja u Evropi?

Mnogo je pitanja i sve više nedoumica, strepnji, najava istupanja iz ABA lige, posle jasne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poruke iz Evrolige da u to takmičenje mogu da se plasiraju iskljulčivo finalisti završnog turnira regionalne lige.

Ipak, u ponedeljak je iz kancelarije Evrolige došao tračak nade. U saopštenju se ističe da se traži rešenje i kompromis sa čelnicima ABA lige.

MONDO je pozvao generalnog menadžera ABA lige Romana Lisca koji je rekao da se nada da će kompromis biti nađen i da će sve strane biti zadovoljne.

"Apsolutni sam optimista", kratko je rekao Lisac.

Upitan kako je moguće da se sve ovo desilo, Lisac je odgovorio da su svi klubovi na Skupštini ABA lige pred početak takmičenja prihvatili propozicije.

A da li je bilo konsultacija posle toga sa Evroligom?

"Sada je bespredmetno o tome razgovarati. Strpimo se dan-dva, verujem da će sve biti u redu", odgovorio je Lisac, bez želje da komentariše najave pojedinih klubova, odnosno Igokee da će razmotriti dalje učešće u ovoj ligi ako budu promenjene propozicije u poslednji čas.

Igokea je lider ABA lige i do sada je smatrano da će klub koji prvi prođe kroz cilj na kraju "regularnog" dela takmičenja izboriti plasman u Evroligu, a još jedan klub ako trijumfuje na završnom turniru (ili ako, recimo, Igokea bude prva i na završnom turniru, onda drugi finalista).

(MONDO - foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.