Lesor iznad svih – Aleksa i Veseli uz Francuza obeležili kolo Evrolige

Izvor: B92, 02.Mar.2024, 14:38

Lesor iznad svih – Aleksa i Veseli uz Francuza obeležili kolo Evrolige

Centar Panatinaikosa Matijas Lesor proglašen je za MVP-ja proteklog evroligaškog kola, dok su drugi najbolji učinak zabeležili Aleksa Avramović i Jan Veseli.

Francuz je u pobedi Atinjana na terenu ldiera Reala postigao 26 poena, upisao 7 skokova, 4 asistencije, 2 krađe i jednu blokadu, za ukupni indeks korisnosti 33.

Osim toga, Lesor je, prema izboru Evrolige, izveo i najbolji potez minule runde.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Njegovo silovito zakucavanje preko sunardonika Poirijea, na asistenciju Kendrika Nana, zasenilo je sve ostale najefektnije poteze u ovom kolu.

Lesor je fenomenalnu partiju garnirao još jednim zakucavanjem koje se takođe našlo u top10 poteza - i ponovo je silu demonstrirao preko Piorijea.

Tada ga je sa obručem "spojio" Kostas Slukas.

Partizanov aktuelni lider Aleksa Avramović i nekadašnji adut crno-belih Jan Veseli takođe su bili vrlo zapaženi u 27. kolu.

Aleksa je sa 30 poena "eksplodirao" u trijumfu protiv Efesa, upisao je indeks korisnosti 32, koliko je imao Čeh u porazu Barse od Monaka.

Bivši košarkaš Partizana meč je završio sa 19 poena i 10 skokova.

Među pet najkorisnijih igrača ove runde je i Zek Ledej, koji je protiv Efesa imao indeks 27, koliko i Kostas Slukas protiv Reala.

Vejd Boldvin je još jedan igrač, preostali, na listi najboljih igrača ove runde - on je zabeležio indeks korisnosti 28 u ubedljivoj pobedi Makabija nad Albom.

U statističke kolone uneo je 16 poena, dva skoka, pet asistencija i dve ukradene lopte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.