Izvor: Piplmetar.rs, 20.Feb.2024, 18:30

Legendarni košarkaš iziričit kada je u pitanju Dubai: „Naziv je Evroliga, sa timom iz Azije nema smisla“

S. I.


Garbahosa se evidentno nada drugačijem raspletu

Foto: MN Press / Marko Metlaš


Predsednik FIBA Evropa i bivši španski košarkaš Horhe Garbahosa nije baš zadovoljan idejom da se Dubai priključi Evroligi i čvrstog je stava povodom tog pitanja.
On je tokom konferencije za medije između ostalog govorio o takvoj mogućnosti.
– Ključna reč ovde su glasine. Ne vidim nikakvu vrstu >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << predloga ili sporazuma ili bilo čega. Kao predsedniku FIBA Evrope, ne sviđa mi se činjenica da klub sa drugog kontinenta dođe na takmičenje na našem kontinentu. To je Evroliga. U principu, za mene to nema smisla – rekao je Španac, potom dodao:
– Ako se to eventualno desi, moramo da vidimo kako će ovaj novi scenario u Evropi uticati na probleme putovanja igrača i klubova. Iskreno, ne želim da se uvlačim previše u to jer ne znam predlog, ako uopšte postoji konkretan predlog ugovora iz Dubaija. Ali opet, i potpuno otvoreno to kažem, ovo mi se ne sviđa, posebno ne u Evropi.
Bio je iziričit i povodom imena takmičenja u tom slučaju.
– Naziv takmičenja je Evroliga. Dakle, ako dovedemo klubove iz Azije, to je sasvim druga stvar. Ako se ovo desi, moramo da vidimo da li bi to značilo da će jedan evropski klub biti van konkurencije? Da li bi Evroliga imala 19 klubova? Mi to ne znamo. Dakle, zato ne želim previše da se bavim time. Ali opet, ovo je svojevrsni odgovor sa našeg kontinenta. Kao evropsko takmičenje, dozvolite mi da kažem da za mene to nema previše smisla.
(Telegraf.rs)


Video: Garbahosa obožava Pešića i divi se Srbiji: Nije to samo Jokić, glavni ste favoriti za zlato

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381
64 8939257
(WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja
pogledajte uputstva na stranici Uslovi
korišćenja.

Najnovije iz rubrike Sport

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.