Laso o Zvezdi: Trebalo je to da razumemo da bismo se takmičili sa velikim timom

Izvor: B92, 02.Mar.2024, 00:11

Laso o Zvezdi: Trebalo je to da razumemo da bismo se takmičili sa velikim timom

Pablo Laso, trener Bajerna, bio je zadovoljan nakon što je njegov tim u Minhenu izborio pobedu u 27. kolu Evrolige protiv Zvezde (74:66).

Posle pauze Bavarci su se vratili na pobednički kolosek u kontinetnalnom takmičenju u ne preterano lepoj utakmici za gledanje.

"Čestitam igračima. Znali smo da će biti teška nedelja. Vraćali smo se iz prozora, takmičenja, posle Kupa. Tim je spreman da se takmiči., naša prva tri minuta su bila očajna, a onda smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se takmičili sa velikim timom. Bio je težak dan, ali smo pobedili i nastavljamo da razmišljamo da se plasiramo u plej-of. Znali smo da će biti teško", rekao je Laso u uvodnoj reči.

Govorio je i o "ključu" pobede nad Zvezdom.

"Mislim da smo uspeli da zaustavimo njihov intenzitet. Imali su 11 brzih poena. Onda sam tražio tajm-aut. Šta sam imao da kažem igračima. Na takvim tajm-autima nemaš mnogo toga da kažeš. Nema tu mnogo toga da se kaže o košarci. Uđite u duel, igrajte jače, napravite faul. Ako igrate ovako, bićete nadigrani", nastavlja Laso i dodaje:

"Trebalo nam je malo da to razumemo, ali onda smo odigrali dobro do kraja meča i takmičili se sa velikim timom. Imali smo dobre skakače. Na kraju, uvek kažem, prvo je ono što nije košarka. Prvo je da budete spremni da igrate, a onda dolazi košarka. tako možete da budete spremni da dobijate ovakve mečeve."

Osvrnuo se i na pojedince.

"Moram da kažem za moje igrače, nisu samo poeni, kratali smo se dobro, branili, imali ekstra pas, skakali. Serž nas je pokrenuo u tim situacijama, kao i Lučić koji nije imao svoje veče sa poenima, ali je odgirao dobro. na kraju, moraš da čestitaš celom timu, na onom kako su odgovorili na loš start meča. ovo je velika timska pobeda", ističe Laso.

Bajern se umešao u borbu za plej-in.

"Ne znam. Dobro pitanje, ali ja ne znam. Voleo bih da vam odgovori, ali ne znam. Možda ako pobedimo Efes, Žalgiris i Valensiju, a izgubimo sve ostale. Ne znam. Poenta je da razmišljam o svim mečevima, samo o sledećem. Ako ne mislimo o prvom sledećem, akko ćemo o svim ostalima. Svi timo vi se bore za pozicije i moramo da znamo da moramo da budemo spremni. Da li to znači da ćemo pobediti, ne znam. Kada gledate kalendar Evrolige, obično na plaži, razmišljate o pobedama. Sada nije tako. Sada razmišljam o sledećem meču, a to je Bon", zaključio je španski stručnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.