LUDIM KLASIKOM REALA I EFESA KOMPLETIRANA 19. RUNDA EVROLIGE: Pakao tek predstoji, evo gde su večiti pred novo duplo kolo

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2024, 00:52

"LUDIM" KLASIKOM REALA I EFESA KOMPLETIRANA 19. RUNDA EVROLIGE: "Pakao" tek predstoji, evo gde su večiti pred novo duplo kolo

Sledi velika borba.

Pobedama Bajerna, Barselone, Panatinaikosa i Real Madrida kompletirano je 19. kolo Evrolige.

Najuzbudljivije je bilo u Španiji i to na sva tri duela. Barsa je uspela da još jednom savlada Baskoniju (89:85) posle nedavnog trijumfa u ACB ligi.

Jan Veseli je bio sjajan sa 23 poena. Kod Baskonije je Markus Hauard imao 21 poen.

Pravu dramu gledali smo u duelu Valensije i Panatinaikosa. Neprestano su se ekipe smenjivale u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vođstvu tokom svih 40 minuta, da bi se u poslednjih 30 sekundi ušlo sa prednošću domaćeg tima od dva poena. Vildoza je položio za poravnanje i Valensiji je ostalo 18 sekundi na semaforu.

Harper je promašio za tri, a neverovatnu grešku je napravio Dejvis koji je napravio faul nad Lesorom i tako poslao Francuza na liniju slobodnih bacanja. Bivši centar Partizana je bio polovičan, pa je domaći tim imao manje od dve sekunde da nađe put do pobede posle tajm-auta. Odželej je promašio za tri i Panata je prekinula niz od 18 uzastopnih poraza u Španiji.

Vildoza je bio najefikasniji kod pobednika sa 19 poena. Lesor je imao 12. U timu Valensiji bolji od ostalih je bio Odželej sa 13 poena.

A. šta tek reći za meč Real Madrida i Efesa gde je pitanje pobednika rešeno tek posle četiri produžetka.

SHANE LARKIN REVERSES OVER WALTER TAVARES 😮pic.twitter.com/Qa4Zn9xeAH

— BasketNews (@BasketNews_com) January 5, 2024

Bilo je nerešeno u prvom produžetku, na osam sekundi do kraja. Loptu je imao Real. Hezonja je bio sam na šutu za tri, ali je Hrvat promašio i gledali smo još košarke.

U novih dodatnih pet minuta Efes je imao i devet poena prednosti, ali je Hezonja ovoga puta bio precizan i flouterom u poslednjoj sekundi odveo meč u novi produžetak. Duel ni posle 55 minuta nije rešen. Tavares je zakucao pet sekundi pre kraja i usledilo je još zabave.

Konačan kraj ove neverovatne utakmice usledio je posle sat vremena efektivne košarke, a čitav tok duela je bio više od tri sata. Real Madrid je slavio rezultatom 130:126. Džanan Musa sa 40 i Mario Hezonja sa 28 poena su predvodili svoj tim. Kampaco je imao 25 poena i 11 asistencija. U timu Efesa je Larkin ubacio 32 poena, a Tompson 21.

Najmanje neizvesnosti je bilo u Milanu gde je domaća Olimpija slavila protiv Bajerna (76:62).

Ono što najviše interesuje ljubitelje košarke u Srbiji jeste pozicija Partizana i Crvene zvezde. Crno-beli su trenutno deveti sa skorom 10:9, koji imaju još tri ekipe - Monako, Valensija i Baskonija, a crveno-beli su 13. sa učinkom od osam pobeda i 11 poraza. Identičan bilans imaju Olimpija Milano i Bajern Minhen.

Raspored večitih rivala možete pogledati OVDE.

EVROLIGA - 19. KOLO

Četvrtak:

Fenerbahče - Makabi Tel Aviv 109:74

Asvel - Žalgiris 93:79

Crvena zvezda - Partizan 88:72

Olimpijakos - Monako 75:73

Petak:

Alba Berlin - Virtus Bolonja 68:83

Barselona - Baskonija 89:85

Olimpija Milano - Bajern Minhen 76:62

Valensija - Panatinaikos 81:82

Real Madrid - Anadolu Efes 130:126 posle produžetaka
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.