Kuva u Zvezdinoj grupi! Himkijeva legija plaćenika šokirala Madrid, Real pod pritiskom stiže u Beograd

Izvor: MozzartSport.com, 18.Nov.2015, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuva u Zvezdinoj grupi! Himkijeva legija plaćenika šokirala Madrid, Real pod pritiskom stiže u Beograd

Osvajač Evropkupa noakutirao šampiona Evrolige na njegovom terenu

Lekcija u prvom kolu Evrolige koju je Himki očitao aktuelnom prvaku Real Madridu nije bila slučajnost. Sjajni tim osvajača Evrokupa je definitivno jedna od najozbiljnijih ekipa u Evroligi pošto je večeras i u Madridu skinula skalp Kraljevskom klubu - 85:82!

Himki je sa skorom 4-2 sada jednom nogom u Top 16 fazi dok se Real Madrid >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nalazi u teškoj situaciji kakvu niko nije mogao da pretpostavi i biće pod veliki pritiskom u narednom kolu kada gostuje Crvenoj zvezdi u Beogradu. Madriđani imaju 2-4 i doveli su u pitanju plasman u narednu rundu. Nema potrebe trošiti reči kakva senzacija bi bila da aktuelni šampion ispadne u Evroligi posle prve faze...

Od početka se videlo da Himki nije došao u Madrid sa belom zastavom i da je spreman i dovoljno jak da još jednom baci Kraljeviće na kolena. U prvoj četvrtini su se dva tima smenjivala u vođstvu, da bi Himki sredinom drugog kvartala na krilima Rajsa i Šveda došao do rekordnih 10 poena prednosti. Trener domaćih Laso je menjao i uspeo da pronađe pravu kombinaciju koja je istopila prednost ruskog tima, pa je Real početkom treće četvrtine posle torjke Kerola stigao do vođstva 50:47! Ipak, neverovatni Rajs je do kraja trećine strpao 11 poena za manje od sedam minuta i vratio Himki u vođstvo.

Ruski tim je konstantno vodio u poslednjem kvartalu, ali je Real na tri i po minuta pre kraja prišao na poen zaostatka pre nego što je Monja novom trojkom još jednom utišao halu u Madridu. Ipak, Serhio Rodrigez je trojkom dva minuta pre kraja uveo meč u dramatičnu završnicu, a sa tribina i klupe Reala je počeo pritisak na sudije. Pri vođstvu Himkija od dva razlike, 20 sekundi pre kraja Ljulj je otišao na liniju penala i pogodio jednom. Ušlo se u penal završnicu. Šved je bio siguran oba puta. Real je dva puta pokušao trojkom, ali je Ljulj promašio i Rusi su ostvarili trijumf.

Sa 18 poena, Tajris Rajs je bio najefikasniji u pobedničkom timu, Šved je ubacio 13 (šut iz igre 2/10), Ogustin 12, a Monja 11 poena od kojih su neki bili ključni. Kod Reala najbolji Rodrigez sa 17 poena. Ajon je dao 14 poena uz neverovatnih 15 skokova, Ljulj je ubacio 13 ali je za tri poena šutirao katastrofalnih 2/11.

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.