Kompromis na pomolu: FIBA ima predlog za Evroligu

Izvor: Vesti-online.com, 25.Sep.2017, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompromis na pomolu: FIBA ima predlog za Evroligu

Evropska košarkaška federacija (FIBA) ponudila je kompromisno rešenje asocijaciji klubova (ECA) u vezi teremina za predstojeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo odnosno utakmica Evrolige.

Evroliga je rekla da neće dati svojim igračima da nastupaju za nacionalne timove tokom kvalifikacija jer je prosto nemoguće sve uskladiti.

Sada je FIBA poslala predlog Evroligi da utakmice koje bi trebalo da se igraju četvrtkom i petkom pomeri za utorak i to >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dva puta – mečevi koji bi trebalo da se igraju 23. i 24. novembra da budu pomereni za 21, odnosno mečevi 22. i 23. februara da se igraju 20. februara, prenosi B92.

To bi izgledalo ovako.

Prvi kvalifikacioni prozor:

utorak, 21. novembar: Utakmice Evrolige

sreda, 22. novembar: Putovanje sa reprezentacijom

četvrtak, 23.11: Trening sa reprezantacijom

petak, nedelja, ponedeljak (24,26,27.11): Kvalifikacije za SP

utorak 28.11: Povratak svojim klubovima

Drugi kvalifikacioni prozor:

utorak, 20.2. 2018: Utakmice Evrolige

sreda, 21.2: Putovanje sa reprezentacijom

četvrtak, 22.2: Trening

petak, nedelja, ponedeljak: Kvalifikacije za SP

utorak: Povratak klubovima

Srbija se nalazi u grupi G kvalfikacija za Svetsko prvenstvo sa selekcijama Nemačke, Gruzije i Austrije. Prvi meč igramo sa Austrijom 24. novembra, a drugi igramo sa Gruzijom 27. novembra.

Ukoliko Evroliga prihvati ovaj predlog, to znači da ćemo u istom danu 21. novembra i 20. februara gledati utakmice Lige šampiona i elitnog košarkaškog takmičenja.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.