Klajburn pomrsio Zvezdine račune

Izvor: MVP.rs, 13.Okt.2016, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klajburn pomrsio Zvezdine račune

Srpski predstavnik je poražen u okviru prvog kola Evrolige.

Blizu 7000 gledalaca u Dvorani "Aleksandar Nikolić" prisustvovalo je pravoj drami u utakmici prvog kola Evrolige, koju su odigrali Crvena zvezda mts i Darušafaka Doguš. Uprkos činjenici da je tokom 38 minuta igre imala rezultatsku prednost, Crvena zvezda nije uspela da odličnu igru materijalizuje pobedom. Turski predstavnik je bio smireniji, konkretniji >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << u finišu, sigurniji sa linije penala, imao je nezaustavivog Vila Klajburna i slavio je sa 73:70.

uskoro opširnije...

Crvena zvezda mts - Darušafaka Doguš 70:73 (24:17, 20:13, 8:16)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić"; Gledalaca: ; Sudije: Perez Perez, Koromilas, Laurinavičius

Crvena zvezda mts: Rebić, Dangubić, Mitrović, Lazić, Simanić, Dobrić, Simonović, Dženkins, Gudurić, Jović, Kuzmić, Bjelica. Trener: Dejan Radonjić

Darušafaka Doguš: Vilbekin, Arslan, Batuk, Vonamejker, Klajburn, Moerman, Aldemir, Savaš, Anderson, Sloter, Bertans, Harangodi. Trener: Dejvid Blat

TOK UTAKMICE:

Početno ispitivanje snaga i nešto opuštenije odbrane prekinula je Crvena zvezda, koja je pri rezultatu 6:4 za predstavnika Turske, napravila seriju od 11:0. Fenomenalni Luka Mitrović i Ognjen Kuzmić nosili su svoj tim na oba dela terena pa je na polovini prve deonice domaća ekipa stigla do devet poena viška. Nastavio je srpski šampion sa agresivnom odbranom, što je rezultiralo i dvocifrenim viškom od 22:11. Prednost je mogla biti i veća da je iskorišćeno makar jedno od četiri slobodna bacanja. Do kraja prvog dela igre košarkaši Darušafake su iskoristili ozlazak na klupu Stefana Jovića i velikim pritiskom na Nikolu Rebića stigli su do nekoliko dobrih odbrana, lakih kontri i poena za konačnih 24:17 posle 10 minuta igre.

Ulaskom Markusa Slotera u srce reketa, Dejvid Blat je malo otupio oštricu napada Crvene zvezde. Sa druge strane, Darušafaka je zapretila individualnim akcijama i prodorima pod sam koš te su uspeli da smanje svoj zaostatak na svega tri poena razlike. U tom momentima Dejan Radonjić je na teren vratio Stefana Jovića i Ognjena Kuzmića, koji su briljirali u prvom poluvremenu. Na njihovim krilima Zvezda je brzo pronašla rešenja za odbranu turske ekipe. Na drugoj strani terena, pikenrol igru gostiju srpski šampion je branio iskakanjem, iz koga je sledilo odlično rotiranje ostalih igrača, što je iznderilo nekoliko ukradenih lopti, kao i lake poene iz kontre. Za tili čas Zvezda je ponovo bila na dvocifrenoj prednosti, a publika u transu. U takvim okolnostima ne može mnogo timova da odgovori na adekvatan način. Nije mogla ni Blatova četa. Zvezda je stigla do 15 poena viška 44:29. Jedno realizovano slobodno bacanje Džejms Andersona je sve što smo videli do velikog odmora, kada su poeni u pitanju. Nakon 20 minuta maestralne igre na obe strane terena, Crvena zvezda je vodila 44:30.

Nakon odličnog prvog poluvremena, Zvezda je poentirala i u prvom napadu i stigla do maksimalnih 16 poena viška. Od tog momenta Darušafaka je u potpunosti preuzela kontrolu igre u svoje ruke. Puleni Dejvida Blata zaigrali su fantastičnu odbranu, a što je mnogo bitnije, totalno su usporili ritam utakmice, onako kako njima odgovara. U fazi napada Zvezda nije imala rešenja za Vila Klajburna, u prvoj fazi treće deonice, i Edriana Moermana, u drugom delu kvartala. Izlasci Jovića i Čarlsa Dženkinsa zbog tri lične greške usporili su crveno-bele, a sve to je rezultiralo sa svega osam poena u trećoj četvrtini i smanjenju prednosti turskog predstavnika na 52:46.

(foto: MVP/ Dragana Stjepanović)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.