Kampaco oborio Jovićev rekord, Real stotkom do 9. pobede

Izvor: B92, 05.Dec.2019, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kampaco oborio Jovićev rekord, Real "stotkom" do 9. pobede

Košarkaši Real Madrida bez većih problema su pobedili Valensiju rezultatom 111:99 u utakmici 12. kola Evrolige odigranoj u Vizink centru.

Na krilima Entonija Rendolfa, koji je ubacio 18 poena bez pogođenog šuta za 2 poena, Real Madrid je uspeo da savlada ekipu Valensije.

Njegov saigrač Fakundo Kampaco za 23 minuta je imao 17 asistencija i 8 poena za 23 minuta na parketu i tako oborio rekord Real Madrida >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po broju asistencija na jednoj utakmici.

Real je bio favorit u ovom "španskom derbiju" i kontrolisao tok utakmice tokom svih 40 minuta. Veoma napeto je bilo u prvoj četvrtini, u kojoj smo videli skoro 60 poena.

"Kraljevi" su taj period igre pripisali sebi rezultatom 30:29, od čega je 17 bilo u režiji Fabijena Kozera i Entonija Rendolfa. Amerikanac sa slovenačkim pasošem je pogodio tri trojke iz isto toliko pokušaja.

Vizink centar je bio na nogama, a Real je iskoristio energiju svojih fanova i počeo da pravi razliku. Dubljević i Tobi su davali sve od sebe da drže Valensiju u igri, ali su ipak izabranici Pabla Lasa znali kako da odigraj kada je to bilo najpotrebnije i da košem Rudija Fernandesa odu na 53:45, ali je Brok Motum to spustio na 53:49.

U drugom poluvremenu, Real Madrid je samo završio posao. Pokušavali su ponovo Dubljević i Tobi da vrate Valensiju, ali je sve to bilo bezuspešno pošto su Madriđani igrali veoma pametno i bili precizni sa linije penala za dvocifrenu prednost pred ulazak u poslednji desetominutni period.

Gosti su se trudili, dali su sve od sebe. Lojd, Dubljević i Tobi su svi bili izuzetno produktivni, ali se protiv razigrane družine Reala nije moglo. Domaći tim je uspeo da ubaci preko 100 poena u Vizink centru i da na dominantan način dođe do pobede broj 9 u ovogodišnjem izdanju Evrolige.

Pored pomenutih Kampaca i Rendolfa, valja istaći i sjajnu rolu Treja Tompkinsa koji je bez promašenog šuta (4/4 iz igre 3/3 slobodna bacanja) imao 14 poena, dok je Fabijen Kozer imao 16 poena. Valensiju je vukao sjajni trio Lojd, Tobi, Dubljević sa 21, 20, odnosno 17 postignutih poena. Nekadašnji as Partizana, Vanja Marinković, meč je završio bez postignutog poena.

Evroliga, 12. kolo:

CSKA – Žalgiris 85:82

Makabi – Bajern 77:55

Milano – Crvena zvezda 67:77

Real Madrid – Valensija 111:99

petak:

18.00 Himki – Barselona

18.00 Zenit – ASVEL

18.45 Fenerbahče – Alba

20.30 PAO – OLY

21.00 Baskonija – Efes

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.