Kako su frustrirani Španci upropastili Partizanovu rapsodiju VIDEO

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 08:15

Kako su frustrirani Španci upropastili Partizanovu rapsodiju VIDEO

Najveća sramota u istoriji Evrolige, tako se može nazvati ono što su košarkaši Reala priredili nakon nemoći protiv Partizana.

Najiskusniji tim takmičenja, sa više od 200 plej-ofa utakmica sa igračima prosečne starosti preko 30 godina, reagovao je kao nezreli klinci na lokalnom igralištu.

Frustrirani usled nemoći da se suprotstave razigranim crno-belim igračima, samo su vrebali šansu da isprovociraju košarkaše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizana u poslednjoj četvrtini.

Šta možemo da očekujemo videli smo već u prvom napadu poslednjeg kvartala, kada se Gabrijel Dek posle grubog faula nad Alenom Smailagićem unosio u lice igraču Partizana.

On je mirno reagovao, a odmah je pravi potez povukao i trener Željko Obradović i odveo ga na klupi na "hlađenje". Izgledalo je da će se na tome završiti, ali je onda usledila trojka Zeka Ledeja.

Na oko dva i po minuta pre kraja bukvalno je "ugasio" svaku iskru u očima Realovih igrača, koji više nisu mogli da kriju frustracije.

Vrhunac su dostigli na 1.40 do kraja utakmice, pri ubedljivom vođstvu crno-belih 95:80 – poslednji od koga se to očekivalo Serhio Ljulj je vrlo snažno i nesportski faulirao Kevina Pantera koji nije mogao da obuzda nezadovoljstvo.

Početno koškanje ova dva igrača ubrzo je preraslo u potpuni obračun na terenu u kom su učestvovali gotovo svi košarkaši obe ekipe.

Sudije su nekoliko minuta pregledale snimak i na kraju došle do, čini se, jedinog mogućeg rešenja - isključile su sve koji su u trenucima sukoba bili na terenu, prekinule utakmicu ipobedu dale Partizanu.

Najgore je u čitavom haosu prošao Dante Egzum kojeg je Geršon Jabuselervačkim zahvatom bacio na parket i koji je madridsku dvoranu napustio na štakama i, prema prvim informacijama, pokidane tetive na prstu noge.

Konačni epilog utakmice se još uvek čeka. Ko će uopšte nastupiti u trećoj utakmici u Beogradu odlučiće disciplinski organi Evrolige u narednim danima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.