Kako FIBA može, a Đordi ne može da završi sezonu? Šta kažete za ovo objašnjenje?

Izvor: Sportske.net, 26.Maj.2020, 09:57

Kako FIBA može, a Đordi ne može da završi sezonu? Šta kažete za ovo objašnjenje?

Na to nije ni pomišljao...

Za razliku od Bertomeuove Evrolige, FIBA Liga šampiona je još pre dva meseca odlučila da završnicu ovog takmičenja odloži za jesen, za kraj septembra i početak oktobra, što bi bio uvod u narednu sezonu i deluje da tu neće biti nikakvih problema i da niko neće biti oštećen.

Zašto i Evroliga nije razmišljala u tom pravcu, makar kada je Evrokup u pitanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << s obzirom da je tu ostalo manjeutakmica nego u Evroligi?

Izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu je juče ponudio odgovor i na to pitanje.

''Naš plan je bio nastavak 26. jula, ali to bi uticalo na sledeću sezonu. Ako završimo u avgustu, to bi značilo da će igračima trebati mesec i po dana za odmor (?!), mesec i po dana za pripremu sledeće sezone, što znači da bismo morali da sezonu počnemo u novembru.





A ako počnemo u novembru, a moramo da završimo do Olimpijskih igara, onda ne bismo imali dovoljno vremena. Imamo i domaće lige...

-









Ne znam kako će UEFA završiti svoja takmičenja, mislim da ima još pitanja, ali definitivno nismo želeli da dodatno utičemo na kalendar koji je već vrlo zauzet, složen i komplikovan. Jedina posledica bi bila da sledeću sezonu učinimo još težom od ove koju smo imali ove godine'', istakao je Bertomeu.

Da je bilo malo dobre volje, promenom sistema takmičenja bi se izbegli problemi i sa kalendarom, ne bi bilo nezadovoljnih, ali, šta je tu je, Evroliga je tako odlučila...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.