Kakav šok za CSKA: Crnogorac Rajs odveo Makabi u finale pet sekundi pre kraja!

Izvor: Blic, 16.Maj.2014, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakav šok za CSKA: Crnogorac Rajs odveo Makabi u finale pet sekundi pre kraja!

Neverovatno dramatičan meč otvorio je fajnal for Evrolige u Milanu, košarkaši CSKA bili su na pragu borbe za trofej, ali je Makabi košem crnogorskog reprezentativca Tajrisa Rajsa pet sekundi pre kraja, posle neverovatne greške Hrijape, došao do pobede i finala - 68:67 (16:19, 14:19, 15:17, 23:12).

Osim počenih 0:2 i 2:4 Makabi više nije nijednom imao prednost, sve do samog finiša kada je pokazao kakva je ekipa. Izgubio je tri četvrtine, ali je nadoknadio minus >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 15, dobio poslednju deonicu i imao hrabrog Crnogorca Rajsa da rastuži "armiju" koja je već bila viđena u finalu.

CSKA je od starta vodio glavnu reč na terenu, u prvoj četvrtini najviše zahvaljujući Saši Kaunu, koji je gotovo sam pokrenuo ekipu, jer je postigao 10 od uvodnih 12 Moskovljana za vođstvo 12:6.

Kako bi se tim iz Tel Aviva malo primakao, uvek su "armejci" imali odgovor, a sredinom druge četvrtine se razigrao i Miloš Teodosić, koji je ubacio trojku uz dodatno slobodno bacanje za 31:25. Našeg pleja je u dalekometnoj paljbi odmenio Fridzon koji je trojkom okončao prvo poluvreme sa plus osam za CSKA (38:30).

Granitna odbrana "armejaca" bila je nerešiva enigma za "Ponos Izraela" po povratku sa odmora, ali ni Moskovljani nisu blistali u napadu. Ipak, Micov i Hajns bili su dovoljno prisebni da se pobrinu za prvu dvocifrenu prednost (44:33) u 25. minutu.

Posle koševa Krstića i Vimsa bilo je maksimalnih +15 za CSKA, pošto je na semaforu pisalu 55:40, ali daleko od toga da se Makabi predao. Strpljivo je tim iz Tel Aviva topio minus najviše zahvaljujući Tajusu i trojkama Hikmana i Blua, pa se ušlo u neverovatno dramatičan finiš.

Posle poena Teodosića CSKA je skoro tri minuta bio bez koša sve dok Krstić nije pogodio iz reketa za 64:59 na dva minuta pre kraja. Na jednoj strani je Vims preuzeo odgovornos polovičnim učinkom sa penala i pogotkom sa distancem, da bi Blu trojkom 13 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene smanjio na 67:66.

Uzeo je Etore Mesina tajm-aut kako bi smirio svoje pulene, ali nije mogao da predvidi da će Viktor Hrijapa, jedan od najiskusnijih, da ispusti loptu posle dodavanja Micova, brzonogi Rajs ju je odmah zagrabio i položio u koš za čudesan trijumf i finale, jer je u preostalih pet sekundi Vims promašio trojku za novi šok i pobedu.

Najefikasniji u redovima prvog finaliste bio je Dejvid Blu sa 15 poena i svih 15 je postigao šutirajući trojke 5/9, junak Rajs je dodao 13, a dvocifreni su bili još Riki Hikman i Tajus sa po 10. Bolji od ostalih u dresu CSKA bili su Kaun sa 14 i Teodosić sa 12, dok je Krstić dao pet, a Micov četiri.

U drugom polufinalu sastaju se Barselona i Real Madrid od 21 časa.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROKLETSTVO CSKA: Krstić, Teodosić I Micov bez finala Evrolige! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 16.Maj.2014

Ruski tim imao je poen prednosti 67:66 na samo 13 sekundi pre kraja i napad za pobedu, ali je Hrjapa izgubio loptu, a Makabi je iskoristio i poentirao za pobedu 68:67.* Armejci izgubili na isti način kao u finalu 2012. kada ih je pobedio Olimpijakos

Nastavak na Telegraf.rs...

EL - "Armejcima" se ponovio Istanbul, Makabi u finalu!

Izvor: Sportske.net, 16.Maj.2014

Košarkaši CSKA iz Moskve nisu uspeli da se plasiraju u finale fajnal-fora Evrolige iako su do poslednjih sekundi prvog polufinalnog duela imali prednost nad Makabijem koji je potom priredio preokret i šokirao "Armejce" baš kao Olimpijakos 2011. u Istanbulu.

Nastavak na Sportske.net...

Makabi pobedio CSKA za finale završnog turnira Evrolige

Izvor: Press, 16.Maj.2014

CSKA je na gotovo neverovatan način prokockao finale, jer je iz ruku ispustio praktično dobijenu utakmicu. Predvođen srpskim reprezentativcem Milošem Teodosićem i Sašom Kaunom ruski prvak je skoro ceo meč bio bolji i imao vođstvo, da bi u završnici neshvatljivo pao i dozvolio Izraelcima...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.