KSS, KLS i srpski učesnici regionalne lige: Želimo sastanak sa ABA i Evroligom

Izvor: Blic, 22.Maj.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KSS, KLS i srpski učesnici regionalne lige: Želimo sastanak sa ABA i Evroligom

Na sastanku predstavnika Košarkaškog saveza Srbije, Košarkaške lige Srbije i klubova učesnika ABA lige dogovoreno je da KSS uputi zvaničan poziv rukovodstvima ABA lige i Evrolige za zajednički sastanak koji bi se održao u Beogradu.

"Taj sastanak bi bio održan po ugledu na istovetan od 9. juna 2009.godine, čiji zaključci potpisani od strane KSS-a, Evrolige, ABA lige i klubova do sada nisu sprovedeni u praksi", navodi se u saopštenju pomenutih učesnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i dodaje:

"Verujemo da bi na sastanku održanom u takvom sastavu bile rešene sve nedoumice koje su se pojavile na osnovu predloga organizacije Regionalne lige koji su dali kako FIBA tako i ABA liga".

"Regionalna liga bi trebalo da bude liga u vlasništvu klubova koja bi omogućila prohodnost u evropska takmičenja. Istovremeno, ona bi trebalo da bude garant kvaliteta klubova sa ovih prostora, te da, osim pokrića troškova klubova, obezbeđuje sredstva i za razvoj košarke u ekonomski otežanim uslovima u kojima klubovi danas egzistiraju. Očekujemo da ćemo u najskorije vreme pronaći zajedničko rešenje koje bi bilo u interesu naših klubova i ujedno prihvatljivo za sve strane", navodi se u saopštenju koje je, posle sastanka KSS-a, KLS-a i srpskih klubova-učesnika ABA lige, medijima dostavljeno od strane Košarkaškog saveza Srbije.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KSS zove ABA i Evroligu na sastanak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2015

Košarkaški savez Srbije (KSS) uputiće poziv rukovodstvima Jadranske lige i Evrolige za zajednički sastanak u Beogradu na kojem bi trebalo da budu rešene sve nedoumice oko predloga organizacije regionalne lige...Ova odluka doneta je na današnjem sastanku predstavnika KSS, Košarkaške lige Srbije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.