JUNIORSKA EVROLIGA: Mega startovala pobedom

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2022, 12:09

JUNIORSKA EVROLIGA: Mega startovala pobedom

I Zvezda nastupa na turniru.

Košarkaši Mega  savladali su pariski Insep rezultatom 70:54 u prvom meču turnira Fajnal ejta Evrolige za juniore. Susret odigran u dvorani "Ranko Žeravica" protekao je u znaku ekipe koju je sa klupe predvodio Dragoljub Avramović.

U pobedničkom timu Nikola Đurišić je postigao 20 poena, uz sedam skokova, pet asistencija, ali i devet izgubljenih lopti. Sjajnu partiju pružio je Basala Bagajoko sa 17 poena, 14 skokova, tri asistencije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i tri ukradene lopte. Dvocifreni je bio i Asim Đulović sa 12 poena.

U poraženom timu, koji je 2010. godine u Parizu osvojio ovo prestižno takmičenje, najefikasniji je bio Rajan Rupert sa 19 poena. Mael Amon Krespan je dodao 11, a Melvin Adžinka 10.

U grupi A, osim ekipe Mege i Parižana nastupaju, Makabi Tel Aviv i branilac titule Real Madrid. U grupi B su uz Crvenu zvezdu smeštene i Stela Azura iz Rima (pobednik turnira u Patrasu), Asvel (pobednik beogradskog turnira) i ANGT U18 tim.

Sistem takmičenja je nepromenjen u odnosu na prethodne sezone i osam ekipa učesnika su smešteni u dve grupe po četiri. Dve prvoplasirane ekipe iz grupe A i grupe B igraće u velikom finalu koje je na programu u subotu od 12 časova i 30 minuta u dvorani "Ranko Žeravica".
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.