Istorijska kazna za Jabuselea? Ni blizu

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 18:37

Istorijska kazna za Jabuselea? Ni blizu

Košarkaš Real Madrida Geršon Jabusel može se smatrati srećnim nakon što je dobio samo pet mečeva suspenzije u Evroligi.

Francuz je kažnjen zbog toga što je učestvovao u tuči tokom treće utakmice serije sa Partizanom, a ponajviše se istakao u istoj kada je prebacio Egzuma preko sebe i sručio ga na zemlju i tom prilikom ga povredio.

Nedugo posle incidenta je španski "As" pisao kako Jabuseleu preti istorijska kazna, presedan u kontinentalnom takmičenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Događaj iz Madrida spada u kategoriju teških prekršaja, čije su sankcije utvrđene članom 28 pravilnika elitnog takmičenja. To se odnosi na fizičke napade na člana sudijske ekipe ili druge učesnike, navijače…

Kazne za ovakve slučajeve su od 30 do 280 hiljada evra, a moguća je i zabrana pristupa arenama i takmičenjima Evrolige od jedne do četiri godine. Mogu se primeniti i privremene diskvalifikacije iz Evrolige, koje mogu biti od tri ili više utakmica.

Krajnji stepen je trajna diskvalifikacija iz takmičenja pod pokroviteljstvom Evrolige. "As" je pisao da je Jabusele taj koji će dobiti najveću sankciju od svih učesnika tuče, a da velika kazna očekuje i Gabrijela Deka.

Dobio je pet utakmica suspenzije što nije malo, ali daleko od toga da tu ima bilo čega što uključuje reči "istorija", "najveća", "presedan", itd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.