Istorija se ponavlja: Real Madrid ili Olimpijakos?

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 22:45

Istorija se ponavlja: Real Madrid ili Olimpijakos?

U nedelju od 19 časova će Evroliga dobiti novog šampiona, a biće to ili Olimpijakos ili Real Madrid.

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Monako, dok je Real Madrid bio bolji od Barselone u polufinalu Evrolige i ta dva tima će se boriti za evropski trofej.

Ovo će, verovali ili ne, biti treći duel Olimpijakosa i Real Madrida u finalu Evrolige, pošto su prethodno igrali 2013. godine odnosno 2015. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine.

Te 2013. godine se finale Evrolige igralo u londonskoj "O2" Areni i Olimpijakos je pobedio Real Madrid rezultatom 100:88, MVP je bio Vasilis "Bili Spanulis i to tako što su nadoknadili 17 poena zaostatka.

Spanulis je tada ubacio 22 poena, Ejsi Lo 20, Kajl Hajns 12, Kostas Slukas 11, a Stratos Perperoglu i Pero Antić po 10 poena. U timu Real Madrida je Rudi Fernandes postigao 21 poen, Serhio "Ćaćo" Rodriges 17, a Serhio Ljulj 14.

Jorgos Barcokas je i tada vodio Olimpijakos, dok je na klupi Reala sedeo Pablo Laso.

Dve godine kasnije, Real Madrid je u svojoj hali, u svom gradu, uspeo da osvoji 9. titulu Evrolige pobedivši Olimpijakos rezultatom 78:59 i revanširao se bolan poraz i preokret.

Laso je uspeo da osvoji Evroligu i pobedi Joanisa Sfairopulosa.

Džejsi Kerol je tada odigrao maestralno i postigao 16 poena, Serhio Ljulj i Andres Noćioni imali su po 12, a Ćaćo Rodriges 11 poena.

Za Olimpijakos je sjajno odigrao Met Lodžeski i meč završio sa 17 poena, Printezis je postigao 11, a Slukas i Otelo Hanter po 10 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.