Istanbulskih 60 sekundi ludila: Micov umalo tragičar, Printezis kao usporeni snimak... Galatasaraj slavi Tajusov nebeski skok (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 11.Nov.2016, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istanbulskih 60 sekundi ludila: Micov umalo tragičar, Printezis kao usporeni snimak... Galatasaraj slavi Tajusov nebeski skok (VIDEO)

Prva pobeda turskog kluba u meču punom drame

Konačno - Galatasaraj! I to posle pet uzastopnih poraza u Evroligi i hoda po ivici ambisa protiv Olimpijakosa u dvorani Abdi Ipekči - 89:87. 

Baš kao što to običaj nalaže kada se u Istanbulu sastanu Galatasaraj i Olimpijakos, utakmica je rešena u poslednjih 60 sekundi, posle velike drame. Vladimir Micov je u samo nekoliko sekundi prošao put >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od heroja do potencijalnog tragičara, ali ga je spasio Aleks Tajus, čiji je nebeski skok zaustavio pokušaj Jorgosa Prinitezisa da po ko zna koji put postane heroj Pireja. Doduše, reakcija legende grčkih crveno-belih izgledala je kao da je loptu izbacio iz usporenog snimka, pa Tajusu nije bilo teško da napravi blokadu utakmice, vrednu pobede. Imao je, inače, Vasilis Spanulis šansu da u poslednjoj sekundi oproba sreću. Ali, njegov šut iz okreta, gotovo iz identične pozicije odakle je pokušao Printezis, nije ni stigao do koša.

Bila je to jako čudna utakmica. Olimpijakos je odlično startovao i već u ranoj fazi utakmice poveo sa 20:6. A onda se pirejska mašina - ugasila. To su snajperisti istanbulskog kluba Džastin Dentmon i Džon Dibler iskoristili, kaznili i serijom 30:5 potpuno zaokrenuli rezultat i poveli dvocifrenom razlikom. Eventualnu katastrofu sprečavao je Vangelios Mancaris sa distance i Kem Birč u neposrednoj blizini koša, dok im je pomoć pružao Printezis.

Na kraju se, ipak, sve rešavalo u poslednjem minutu. Sve je počelo kada je Spanulis prvo razigrao Printezisa i uneo veliki nemir u protivničke redove. Dentmonu se "skratila" ruka u sledećem posedu, da bi Bili Spanulis dalekometnim hicem potpuno istopio zaostatak i naterao igrače Galatasaraja da dobrano razmisle šta će im biti sledeći potez.

Vladimir Micov je prvo pogodio jedan težak šut za dva poena, nakon čega je Mancaris pogodio dva slobodna bacanja, a onda... Drama! Micov je na osam sekudni pre poslednjeg zvuka sirene promašio oba šuta sa penala i ostavio gostima šansu da u košmar pretvore još jednu utakmicu. Sreća za srpskog internacionalca pa je na pravom mestu bio Tajus.

Koji je na kraju imao deset poena i osam skokova. Ali, najefikasniji bio je Dentmon sa 22, dok je Dibler imao 17, a Ostin Dej 16 poena. Kod Olimpijakosa Mancaris je skupio 19 (5/8 za tri), Printezis dva poena manje, uz sedam skokova. Birč je imao 16 poena i 11 uhvaćenih lopti, a Spanulis 14 poena i osam asistencija.

Micov je na kraju skupio pet poena i tri skoka za 22 minuta na terenu, dok je Nikola Milutinov odigrao nešto manje od pet minuta i imao dva poena i skok.

Alex Tyus bu gece Olympiacos burada çıkamayacak diyor!

#GSlive #YenilmezArmada pic.twitter.com/FIO191KSji

EVROLIGA - 6. KOLO

Četvrtak:

Uniks Kazanj - Crvena zvezda 65:62

/Lengford 23 - Volters 11/

Darušafaka - Bamberg 72:70

/Klejburn 17 - Strelnijeks 14/

Panatinaikos - Makabi Tel Aviv 83:75

/Singlton 26 - Vims 15/

Emporio Armani - Anadolu Efes 105:92

/Sanders 22 - Ertel 18/

Barselona - Žalgiris 92:86

/Rajs 20 - Motum 26/

Petak:

Galatasaraj - Olimpijakos 89:87

/Dentmon 22 - Mancaris 19/

18.30 CSKA Moskva - Real Madrid

21.00 Baskonija - Fenerbahče

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.