I to se dogodilo – CSKA je na kolenima! Nije pomogla ni Teova mirna ruka... Himki se mučio pred Zvezdin dolazak

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2015, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I to se dogodilo – CSKA je na kolenima! Nije pomogla ni Teova mirna ruka... Himki se mučio pred Zvezdin dolazak

Srpski plejmejker meč završio sa 24 poena i pet asistencija, ali je ostatak ekipe, izuzev Nanda De Koloa. Himki posle velikog preokreta savladao Krasni Oktobar

Niko nije savršen, pa ni CSKA! Apsolutni šampion Rusije i VTB lige poklekao je prvi put u novoj sezoni, odnosno prvi put još od Fajnal fora prošlogodišnjeg izdanja Evrolige i neuspeha protiv Olimpijakosa. Posle serije od 15 uzastopnih trijumfa, sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u novoj sezoni, Nižnji je u Novgorodu pronašao način da savlada ekipu Dimitrosa Itudisa, nakon produžetka - 86:82 (15:15, 14:14, 26:31, 19:14, 12:8). 

Nakon 40 minuta apsolutno neizvesne i izjednačene igre, u kojoj je najveća razlika bila sedam poena, Nižnji je izvanrednom timskom igrom i odličnim sveukupnim učinkom uspeo da zaustavi rafalnu paljbu Miloša Teodosića i Nanda De Koloa, koji su zajedno iskombinovali 45 poena. Od toga čak 22 koša sa penala. Ali, od ostalih igrača u ekipi CSKA nijedan nije uspeo da pređe granicu od osam ubačenih poena.

Kod domaćina blistao je Ivan Viktorov sa 16 poena, 13 je ubacio Kaspars Berzinš, a jedan manje Maksim Grigorijev. Srpski reprezentativac je meč završio sa 24 poena (1/8 za tri, 5/8 za dva, 11/11 sa linije slobodnih bacanja), pet asistencija i šest iznuđenih prekršaja, dok je De Kolo imao 21 poen, osam skokova i naterao je protivnike da ga nepropisno zaustave čak osam puta.

Ovo je bila prva pobeda Nižnjeg nad CSKA u svim takmičenjima posle 10 uzastopnih poraza.

Himki se nije proslavio u duelu protiv Krasnog Oktobra, a ako je neko mogao da izvuče pouke iz ovog susreta onda je to Crvena zvezda, koja u Podmoskovlju gostuje u petak. Himki je dugo lomio jednu od najsabijih ekipa u VTB ligi i uspeo da preokrene rezultat tek u poslednjih deset minuta i odnese novi trijumf – 97:86 (21:27, 27:22, 24:18, 25:19).

Ono što treba posebno istaći jeste da trener Rimas Kurtinaitis nije štedeo najbolje igrače, počev od Rajsa i Šveda, preko Koponena i Ogustina, do Monje i Todorovića. Svi oni imali su preko 20 minuta na parketu, iako je trener Kurtinaitis verovatno želeo malo da odmori sve snage pred veliki evroligaški okršaj.

Međutim, Džordan Hamilton i Toni Mičel potrudili su se da igrači Himkija dobro preznoje dresove pre nego ubeleže dva boda.

Tajris Rajs je bio igrač utakmice sa 24 poena, 10 asistencija i tri ukradene lopte, Peteri Koponen dodao je 15, Aleksej Šved 11, a Vjalcev i Todorović po 10 poena. Gosti su utakmicu odigrali sa osam igrača u rotaciji, čak sedmorica je imalo dvocifren učinak, a Hamilton je bio najbolji – 24 poena, sedam skokova. Mičel je ispisao 19 koševa i pet uhvaćenih lopti, a Di Džej Kuper 13 poena i 11 asistencija.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Porazi CSKA i Lokomotive, Himki siguran

Izvor: B92, 25.Okt.2015

Dva velika iznenađenja obeležila su 4. kolo VTB lige, pošto su neočekivane poraze pretrpeli CSKA i Lokomotiva...Bolji od Moskovljana bio je Nižnji u Novgorodu sa 86:82, što je prvi poraz tima Dimitrisa Itudisa u sezoni...Ivan Viktorov imao je 16 poena, a Beržins je dodao 13, a Grigorjev 12 za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.